google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Ο ΜΑΡΤΥΡΙΚΟΣ ΑΕΤΟΣ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ

Ο ΜΑΡΤΥΡΙΚΟΣ ΑΕΤΟΣ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ

ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ με μνήμες του σκληρού παρελθόντος που αποτυπώθηκε στα πρόσωπα των επιζήσαντων και συγγενών τους από την θηριωδία των Γερμανών πραγματοποιήθηκε με επισημότητα στον Αετό με αφορμή την 69η επέτειο του ολοκαυτώματος του χωριού το οποίο τα τελευταία χρόνια εντάσσεται μάλιστα στο Δίκτυο Μαρτυρικών χωριών της Ελλάδας..
Σύμφωνα με το πρόγραμμα αρχικά τελέστηκε η καθιερωμένη θεία λειτουργία και στην συνέχεια στις 11.30 στο χώρο του μνημείου η επιμνημόσυνη δέηση από την μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσόστομο, στην μνήμη των θυμάτων, τα οποία αναγνώστηκαν αποτιμώντας φόρο τιμής στους ελεύθερους Έλληνες που αγωνίστηκαν την εποχή εκείνη.
Τον πανηγυρικό της ημέρας παρουσία του Αντιδημάρχου κ. Γιάννη Μερκούρη και των αρχών, εκφώνησε ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Παναγιώτης Αλευράς εστιάζοντας στα γεγονότα που βίωσε ο Αετός στις 11 Σεπτεμβρίου του 1943. Δεν παρέλειψε πάντως στην ομιλία του να εκδηλώσει την τιμή της περιφέρειας προς τους κατοίκους του βίωσαν την χειρότερη μέρα στην ιστορικά της περιοχής επισημαίνοντας ότι δυστυχώς από τότε δεν απονεμήθηκε πότε δικαιοσύνη και ισάξια αποζημίωση στα θύματα της θηριωδίας από την Γερμανία. Για το θέμα αυτό να τονίσουμε ότι Ομάδα εργασίας για την έρευνα των αρχείων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους σε σχέση με το θέμα των Γερμανικών Αποζημιώσεων συνέστησε ο αναπληρωτής τπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.
Έργο της ομάδας εργασίας είναι η έρευνα των αρχείων του Γ.Λ.Κ. σχετικά με το θέμα των Γερμανικών Αποζημιώσεων. Το σχετικό πόρισμα θα πρέπει να παραδοθεί έως την 31/12/2012.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη