google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Παιδικοί σταθμοί, τροποπιήσεις προυπολιγισμού και καντίνες στο Δ.Σ. Τριφυλίας

Παιδικοί σταθμοί, τροποπιήσεις προυπολιγισμού και καντίνες στο Δ.Σ. Τριφυλίας

ΜΟΝΟΠΩΛΗΣΑΝ τα θέματα προ ημερησίας διάταξης την συνεδρίαση του Δ.Σ. Τριφυλίας με έμφαση στα οικονομικά των Δήμων από το έκτακτο συνέδριο της Κ.Ε.Δ.Ε. Ο Δήμαρχος τόνισε ότι με απόφασή του τηρήθηκε αυστηρή εντολή λειτουργίας των καντινών οι οποίες «λειτουργούν για να εξυπηρετούν τους πολίτες και όχι τους επιχειρηματίες και είμαστε υποχρεωμένοι μετά τις μηνύσεις πρεπει να εφαρμοσουμε την έσχατη ωρα το νόμο οδηγώντας σε σφράγιση σήμερα τις 5 καντίνες από Λαγκούβαρδο ως το Στόμιο.
Για τους παιδικούς σταθμούς εξήγησε ότι «πήραμε αποφάσεις για να διαχειριστούμε την απορρόφηση των παιδιών καθώς το θέμα αποτελεί ενδιαφέρον» ενώ ο κ. Κατσούλας είπε ότι «οι αιτήσεις ήταν πολύ περισσότερες από πέρσι και τώρα έχουμε έλλειμα προσωπικού επιστημονικού και βοηθητικού καθώς με αυτό που διαθέτουμε δεν μπορούν να λειτουργήσουν 3 παιδικοί σταθμοί με αποτέλεσμα να ζητήσουμε 11μηνίτες από το αρμόδιο υπουργείο, ωστόσο η έγκριση δεν ήρθε ακόμα βάση της σχετικής εγκυκλίου». Το πρόγραμμα ωστόσο θα εκκινήσει με παιδιά από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ και σε Τρίτη φάση τα νέα παιδιά τα οποία ανέρχονται περίπου τα 180 εκ των οποίων τα 79 στο ΕΣΠΑ. Τραγική χαρακτήρισε την κατάσταση στους παιδικούς σταθμούς εξαιτίας των κακών διαχειρίσεων πόρων τα προηγούμενα χρόνια ζητώντας να αιτηθούμε έκτακτη επιχορήγηση. Επίσης ο Δήμαρχος μίλησε επίσης για ειδική συνεδρίαση που αφορά την οικονομική προοπτική της αυτοδιοίκησης, ενημερώνοντας το Σώμα για τις πρόσφατες εξελίξεις με το έκτακτο συνέδριο της ΚΕΔΕ επαναλαμβάνοντας ότι δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου. Ο κ. Κουκούμης για το θέμα είπε ότι η Κυβέρνηση κερδίζει πολιτικό χρόνο αφού τα περισσότερα χρήματα του πακέτου θα οδεύσουν στις τράπεζες οπότε απαιτείται διεκδίκηση από όλους τους φορείς του Δήμου. Παράλληλα τέθηκαν θέματα για τις απαλλοτριώσεις στην ορεινή τριφυλια που αφορούν έργα και υδατοδεξαμενές. Για το νερό των Γαργαλιλανων ο Δήμαρχος μίλησε για ντροπή «ως καθολικού διαδοχου που δεν λύθηκε το πρόβλημα ύδρευσης παρά τις προσπάθειες αποκατάστασης, αλλά την ίδια ώρα ο Σύνδεσμος ύδρευσης έχει χρηματοδότηση ύψους 200.000 ευρώ τα οποία δεν αξιοποιήθηκαν για να βελτιωθεί η κατάσταση» εκτιμώντας ότι «χρειάζονται μεγάλα έργα για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα με βάση το σχέδιο αξιοποίησης» ενώ για τη πώληση της νήσου Πρώτης είπε ότι το ζήτημα χρειάζεται διερεύνηση, ωστόσο αν αναπτυχθεί επενδυτική πρωτοβουλία θα πρέπει να είμαστε θετικοί εφόσον είναι μεγλάλου βεληνεκούς και θα ενισχύσει την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας.
ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΑΠΟ ΤΑ..ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
Για το πρώτο θέμα προτάθηκε η τροποποίηση του προυπολογισμού του Δήμου για το 2012 με αφορμή έργα όπως το οίκημα Κάμπρα, βελτιώσεις αγωγών ομβρίων και άλλα συναφή έργα. Το θέμα πέρασε κατά πλειοψηφία μειοψηφούντος του κ. Κουκούμη. Ομόφωνα εγκρίθηκε το 2ο θέμα για βεβαιωτικούς καταλόγους τελών στους Γαργαλιάνους. Επίσης αντικαταστάθηκαν μέλη επιτροπών που παραιτήθηκαν από την πλευρά της αντιπολίτευσης με απόφαση κατά πλειοψηφία για την επικύρωση των παραιτηθέντων μελών. Παράλληλα τέθηκε στο 9ο θέμα η απόφαση για παραχώρηση θέσεων στο πανηγύρι Κυπαρισσίας μετά απο κλήρωση θέσεων ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής με αιτήματα μείωσης μισθωμάτων. Για το θέμα ο κ. Κόλλιας είπε ότι μισθώματα μειώθηκαν κατά 23% με το ΦΠΑ οπότε υπάρχει ουσιαστική μείωση καθώς οι συνθήκες είναι γνωστές λόγω της δύσκολης οικονομικής περιίοδου που διανύουμε ενώ τέθηκαν αιτήσεις δικαιούχων. Ενστάσεις υπέβαλε η δικαιούχος κα Καλογεροπούλου για το κοινόχρηστο χώρο που θα λειτουργεί Λούνα Πάρκ θέτοντας θέμα είσπραξης ΦΠΑ.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη