google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Στη Πλάτη οι κάτοικοι ανέλαβαν συλλογικές δράσεις

Στη Πλάτη οι κάτοικοι ανέλαβαν συλλογικές δράσεις

Πριν από λίγο καιρό ξεκινήσαμε να κάνουμε κάποια έργα στο χωριό μας με σκοπό τη βελτίωση της εικόνας του προς τα έξω.
Τα έργα που θα διαβάσετε πιο κάτω είναι από τα χρήματα των ίδιων των συγχωριανών μας και όχι από τον Δήμαρχο ή από άλλο κρατικό φορέα.
1) Καθαρισμός των νεκροταφείων: ‘Όλοι μας θυμόμαστε τα νεκροταφεία μας σε τι κατάσταση ήτανε. Μπήκε εργάτης και στα δύο και σήμερα είναι σε πολύ καλή κατάσταση.
2) Αγ. Αθανάσιος: Τοποθέτηση κουπαστής. Στην εξωτερική σκάλα του Αγ. Αθανασίου
τοποθετήθηκε η κουπαστή που ήτανε απαραίτητη.
3) Αγ. Αθανάσιος: Νέα μάντρα. Η μάντρα είχε ραγίσει (το δεξιό και το αριστερό τμήμα της όπως ανεβαίνουμε τη σκάλα) με αποτέλεσμα να είναι επικίνδυνη, ιδίως όμως το δεξιό της τμήμα ήτανε σε οριακό σημείο. Γκρεμίστηκε το παλιό δεξιό τμήμα και χτίστηκε καινούργιο, ενώ στα άμεσα σχέδια είναι και το αριστερό τμήμα. Απο το kanaloupou blog
4) Διόρθωση πόρτας νεκροταφείου στα αλώνια: Αυτή η πόρτα είχε στερεωθεί με σύρματα και είχε πρόβλημα στο κλείσιμο. Βγήκανε τα σύρματα τοποθετηθήκανε οι μεντεσέδες με τώρα κλείνει ικανοποιητικά.
5) Αγ. Κων/νος κ΄Αγ. Ελένη: Διόρθωση της πόρτας στην αποθήκη. Στη συγκεκριμένη πόρτα είχε χαλάσει η κλειδαριά με αποτέλεσμα η πόρτα νε είναι ανοιχτή και να κινδυνεύουνε τα πράγματα που ήτανε μέσα, ενώ έλειπε και το τζάμι της. Ήρθε σιδεράς την στερέωσε, μπήκε λουκέτο ασφαλείας και επι πλέον τοποθετήθηκε το τζάμι. Το επόμενο βήμα είναι το βάψιμο της πόρτας.
6) Αγ. Κων/νος κ΄Αγ. Ελένη: Διόρθωση παραθυριού στο ιερό . Στο συγκεκριμένο παράθυρο είχε σπάσει το χερούλι με αποτέλεσμα το παράθυρο να είναι συνέχεια ανοιχτό. Ήρθε ο σιδεράς και έγινε η επισκευή του.
7) Σχολείο: Καθαρισμός προαυλίου. Στο προαύλιο του σχολείου μας είχανε μεγαλώσει τα χορτάρια με αποτέλεσμα να έχει άσχημη όψη. Προσφέρθηκε εθελοντής (προτιμάει την ανωνυμία) και με το χορτοκοπτικό του καθάρισε το προαύλιο εντελώς δωρεάν.
Τα έργα όμως δεν σταματάνε εδώ. Στις αμέσως επόμενες ημέρες θα συνεχίσουμε με το σχολείο, το νεκροταφείο στα αλώνια, και την κεντρική βρύση.
Σε αυτή την μεγάλη μας προσπάθεια δεν βοήθησε μόνο το χωριό. Σημαντική ήτανε και η βοήθεια του Συλλόγου μας που στην αρχή έδωσε 400€, και στη συνέχεια έδωσε όλα τα κέρδη από την καλοκαιρινή εκδήλωση (300€) για την συνέχιση των έργων στο χωριό μας.
Πρέπει να σημειώσουμε ότι μεγάλη ήτανε η βοήθεια από τα άτομα πού προσφέρθηκαν εθελοντικά χωρίς καμία πληρωμή και τα οποία μου είπανε ότι πάλι θα βοηθήσουνε αφιλοκερδώς όταν τους ζητηθεί.
Πιστεύω ότι όλοι μας θα πρέπει να βοηθήσουμε σε αυτή μας την προσπάθεια που γίνεται στο χωριό μας. ‘Όποιος θέλει να βοηθήσει (ή να ζητήσει περισσότερες πληροφορίες ) ας επικοινωνήσει μαζί μου στο E-MAIL που υπάρχει στο blog του χωριού μας ή ας με πάρει τηλέφωνο.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη