google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Ο Βιολογικός Κυπαρισσίας, το νερό στους Γαργαλιάνους και το Νομικό πρόσωπο στο Δ.Σ. Τριφυλίας

Ο Βιολογικός Κυπαρισσίας, το νερό στους Γαργαλιάνους και το Νομικό πρόσωπο στο Δ.Σ. Τριφυλίας

Για τα εγκαίνια του βιολογικού ο Δήμαρχος Τριφυλίας στο Δ.Σ. τόνισε ότι «δεν είμαι υπερ των πολυτελών εγκαινιών και έγινε η εκδήλωση υπό την πίεση των πραγμάτων να ανακοινωθεί το έργο που θα προστατέψει τον Κυπαρισσιακό κόλπο και επειδή μπορει να πει κάποιος ότι υπάρχει βούληση υποβάθμισης ή αδιαφορίας των προκατόχων μας που διασφάλισαν το έργο και δεν διεκδικούμε δάφνες παρά μια μικρή πινελιά». Για τους σταφιδοπαραγωγούς είπε ότι ήρθε σε επαφή με τον κ .Παρασκευόπουλο ώστε να γίνει παρέμβαση στον ΕΛΓΑ ώστε να γίνει εκτίμηση των ζημιών και να εξεταστούν άμεσες λύσεις μετά το ζήτημα που σωστά έθεσε ο κ. Κυριακουλόπουλος.
ΤΟ ΝΕΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ ΣΤΟΥΣ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΥΣ
Ο κ. Ανδρινόπουλος σύμφωνα με τον kyparisiotis blog, για το θέμα νερού στους Γαργαλιάνους τόνισε ότι πρέπει να δοθούν κονδύλια ώστε να λειτουργήσει ο Σύνδεσμος που απαρτίζεται από 3 Δήμους ενώ 3 χωριά που έχουν πρόβλημα υδροδότησης τα οποία περιλαμβάνονται στο σύνδεσμο δημιουργούνται ζημιές λόγω υπερκατανάλωσης και άλλων παραγόντων ενώ κατέληξε λέγοντας ότι έγινε ρύθμιση παροχής νερού καθώς αναζητούνται εναλλακτικες λύσεις, ενώ για τη ποιότητα νερού είναι κατάλληλο με μηνιαίες αναλύσεις ωστόσο δεν είναι όμοιο με άλλες περιοχές καθώς το μεγαλύτερο μέρος προέρχεται από γεωτρήσεις από τις οποίες καλύπτονται και οι Γαργαλιάνοι μέχρι σήμερα. Παράλληλα τέθηκαν προτάσεις για τις υδρευτικές ανάγκες της περιοχής μέσα από επανεργοποίηση του συνδέσμου με αποκτάσταση των υποδομών και ζημιών.
ΠΕΡΑΣΕ Ο ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ
Για το καφενείο στο Σελλά ο Δήμαρχος μετά από αλληλογραφία και υπογραφές 77 κατοίκων του χωριού που υποβάλλουν προτάσεις για να λειτουργήσει το καφενείο στο κέντρο των χωριού.
Στην ημερήσια διάταξη αναλύθηκε ο προυπολογισμός του Νομικού προσώπου από τον κ. Κατσούλα με έσοδα 1,746 εκ. Ευρώ προερχόμενα από πόρους και επιχορηγήσεις και έξοδα τα οποία είναι ισοσκελισμένα προκειμένου να λειτουργήσουν οι κοινωνικές δομές του Δήμου. Για το θέμα τέθηκαν προτάσεις ενώ ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία με αρνητική ψήφο από τον κ. Κουκούμη. Για το 2ο θέμα που αφορά την ζωοαγορά Κοπανακίου εγκρίθηκε η δαπάνη για την παράτηση ΑΠΕ ενώ το 3ο θέμα για την ανάθεση διαγωνισμού υγρών καυσίμων ο οποίος κηρύχθηκε άγονος και προτάθηκε να γίνει ανάθεση ανά δημοτική ενότητα με εξουσιοδότηση του κ. Δημάρχου ομόφωνα να διαχειριστεί το θέμα. Για το 4ο θέμα σχετικά με τη Γαλλαζια σημαία ποσού 300 ευρώ εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία με λευκό του κ. Κουκούμη.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη