google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Το βιβλίο του Στ. Παρασκευόπουλου με θέα το ηλιοβιασίλεμα

Το βιβλίο του Στ. Παρασκευόπουλου με θέα το ηλιοβιασίλεμα

Η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «Πρόγραμμα για την Προστασία και Ανάδειξη της Παλιάς Πόλης της Κυπαρισσίας» σας προσκαλεί στην παρουσίαση του βιβλίου «Ο Ιωάννης Καποδίστριας και το πρώτο σχολείο της Κυπαρισσίας», την Πέμπτη 16 Αυγούστου, στο λαογραφικό Μουσείο Κωστής Παλαμάς, δίπλα στο κάστρο, στις 8.00 το βράδυ.
Το νέο βιβλίο έχει γράψει ο γνωστός ιστορικός Κυπαρίσσιος συγγραφέας Στάθης Παρασκευόπουλος, βραβευμένος πολλάκις για το έργο του από διάφορους φορείς και την Ακαδημία Αθηνών και το «Πρόγραμμα για την Προστασία και Ανάδειξη της Παλιάς Πόλης της Κυπαρισσίας» ανέλαβε την έκδοσή του.
Το βιβλίο περιλαμβάνει μια αναδρομή στη ζωή και το έργο του Ι.Καποδίστρια και την ιστορία της ίδρυσης του πρώτου σχολείου στη Κυπαρισσία με το προσωπικό ενδιαφέρον του πρώτου Κυβερνήτη και οραματιστή. Ο συγγραφέας Στάθης Παρασκευόπουλος με μια μεγάλη έρευνα στα Γενικά Αρχεία του Κράτους αναπλάθει την εποχή εκείνη και την κοινωνική ζωή μέσα από 50 περίπου έγγραφα. Η επιμέλεια του βιβλίου έγινε από την πρόεδρο της εταιρείας Τζίμα Ιμιρζιάδη, αποτελεί μία καλαίσθητη έκδοση και περιλαμβάνει ιστορικές φωτογραφίες και στοιχεία που παραχώρησε το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, γκραβούρες και πολλές πληροφορίες για την εποχή, καθώς και σύγχρονες φωτογραφίες.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν, εκτός από τον κύριο Στάθη Παρασκευόπουλο, η κυρία Δήμητρα Κουκίου-Μητροπούλου, ιστορικός, Προϊσταμένη της βιβλιοθήκης του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου και ο κύριος Γιώργος-Ικαρος Μπαμπασάκης, συγγραφέας.
« Το Πρόγραμμα για την Προστασία και την Ανάδειξη της Παλιάς Πόλης της Κυπαρισσίας έχει υιοθετήσει σαν έργο και εκδόσεις που αποδεικνύουν και αναδεικνύουν τον ιστορικό ρόλο της Παλιάς Πόλης. Αυτή είναι η δεύτερη εκδοτική μας προσπάθεια κατά την οποία η Παλιά Πόλη αποτελεί το θέατρο των γεγονότων που περιγράφονται και συντελέστηκαν μέσα σε αυτό το μοναδικό χώρο, που ακόμα και σήμερα, παρά τις κακοποιήσεις και τις παρεμβάσεις, με τα μνημεία και όλα τα ιστορικά στοιχεία του, αποπνέει τον αέρα και την ατμόσφαιρα της εποχής εκείνης. Αυτόν το μοναδικό τόπο οφείλουμε να διατηρήσουμε όπως του αξίζει για τη μοναδικότητά του στον Ελληνικό χώρο και να κρατήσουμε τη φυσιογνωμία του αναλείωτη».
Για το σκοπό αυτό η εταιρία έχει ήδη δημιουργήσει και συντηρεί μια ανοιχτή λίστα υποστηρικτών με το αίτημα: η αποκατάσταση και ανάπλαση της Παλιάς Πόλης της Κυπαρισσίας δεν είναι θέμα μόνο τοπικό, αλλά εθνικό και χρειάζεται εμπλοκή της κεντρικής διοίκησης. Η λίστα αυτή που περιλαμβάνει ευαισθητοποιημένους πολίτες από όλο τον κόσμο, είναι μόνιμα ανηρτημένη στο site της εταιρείας www.kyparissiaoldtown.gr και αποτελεί μια ζωντανή επικοινωνία με παλιούς και νέους φίλους που πιστεύουν, επιθυμούν και επιδιώκουν αυτό τον υπέροχο στόχο.
Τα έσοδα από τις πωλήσεις του βιβλίου θα διατεθούν για τους σκοπούς του Προγράμματος, δηλαδή την σωτηρία και προβολή της Παλιάς Πόλης, όπως αναφέρεται και στο εσώφυλλο του βιβλίου.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη