google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΜΠΟΡΩ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΕΥΡΩ' ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ ΜΕ ΈΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΣΟΚ- ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΣΟΚΑΡΟΥΝ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ Α. ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗ

ΜΠΟΡΩ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΕΥΡΩ' ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ ΜΕ ΈΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΣΟΚ- ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΣΟΚΑΡΟΥΝ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ Α. ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗ

ΤΟ μέλλον της Ελλάδας χωρίς ευρώ αλλά με διέξοδο από τα μνημόνια που υπογράφηκαν με βάση το Αγγλοσαξωνικό δίκαιο καταγράφηκαν σε ανοικτή συζήτηση στην Κυπαρισσία με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου του δημοσιογράφου-συγγραφέα Ανδρέα Ρουμελιώτη, με την συμμετοχή της Κατερίνας Ακριβοπούλου και με συνοδοιπόρο τον Δημήτρη Μπούζα από το 'Βιβλιοδρόμιο' που πήρε τη πρωτοβουλία να φέρει καλεσμένους στο rock bar στο λιμάνι τους διακεκριμένους ανθρώπους του χώρου.
Η παρουσίαση του βιβλίου έγινε από τον Πάνο Μπόζο, μαθηματικό, το οποίο εστιάζει στην ανταλλακτική - αλληλέγγυα οικονομία, στις κοινωνικές τράπεζες και στα εναλλακτικά νομίσματα, αναλύοντας παγκόσμια παραδείγματα για έξοδο από τα μνημόνια μαζί με παραδείγματα χωρών που οδηγήθηκαν στην ανάπτυξη μετά από καιρό όπως πρόσφατα η Αργεντινή η οποία προ ημερών ξεπλήρωσε με επιταγή το τελευταίο εξωτερικό χρέος της χώρας.
ΤΟ βιβλίο που ομολογουμένως είναι καλογραμμένο και θεωρείται βαθύτατα πολιτικό με οικονομικές προεκτάσεις αναλύονται επιλεγμένα κείμενα από την αρθρογραφία του στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» και συγκεκριμένα στην προσωπική στήλη «Εδώ Ράδιο “Ε”», την οποία υπέγραφε τα τελευταία 24 χρόνια. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συγγραφέας προτείνει τρόπους που προωθούν την κοινωνική οικονομία, τα παράλληλα νομίσματα με το ευρώ, τις κοινωνικές τράπεζες, τα ανταλλακτικά δίκτυα, τις εργασιακές κολεκτίβες, τις οικοκοινότητες μέσα σε ένα πλέγμα οικονομικών δραστηριοτήτων, ενώ σε ερώτηση του κοινού για το μέλλον απάντησε ότι 'προβλέπει είτε μια αλλαγή σε κυβερνητικό επίπεδο με ακραίες τάσεις ή νέα δημιουργήματα του πολιτικού χώρου αλλά περισσότερο στο ότι θα ξεσπάσει μια επανάσταση ανάλογη με αυτή του Μάη του 68".
Ερωτήσεις δέχθηκε πάντως με τη Κατερίνα Ακριβοπούλου η οποία για τους ηγέτες και την πολιτική απάντησαν ότι "με βάση τα σημερινά δεδομένα δεν βλέπουν να υπάρχουν χαρισματικοί ηγέτες στην χώρα μας" ενώ για την δημοσιογραφία η κ.Ακριβοπούλου απάντησε ότι "ντρέπομαι για το επίπεδο της δημοσιογραφίας στη χώρα μας, τελικά στην Ελλάδα έχουμε τους πολιτικούς και δημοσιογράφους που μας αξίζουν". Ωστόσο η ίδια έμεινε εντυπωσιασμένη για την ιστορία, τον πολιτισμό και ομορφιά της περιοχής μας την οποία χαρακτήρισε ως ζωντανό κομμάτι της ελληνικής περιφέρειας. Η ατμόσφαιρα ήταν ζεστή ενώ για τα μέτρα που θανατώνουν την αυτοδιοίκηση μίλησε ο Δήμαρχος κ. Κόλλιας παρουσία μάλιστα του περιφερειακού συμβούλου Γιώργου Μπακούρου και αντιδημάρχων του Δήμο..

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη