google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Ο Δήμαρχος Τριφυλίας για αλλαγές στον "Καλλικράτη"

Ο Δήμαρχος Τριφυλίας για αλλαγές στον "Καλλικράτη"

Ιδιαίτερα σκεπτικός και έντονα προβληματισμένος είναι ο δήμαρχος Τριφυλίας, Κώστας Κόλλιας, από το θέμα που «άνοιξε» για τον «Καλλικράτη», με επιστολή του στους δημάρχους, ο υπουργός Εσωτερικών, Ευριπίδης Στυλιανίδης.
Ο υπουργός ζητά, μεταξύ άλλων, από τους Δήμους να καταθέσουν μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου τις «Παρατηρήσεις και προτάσεις σας που προκύπτουν από την εμπειρία εφαρμογής του “Καλλικράτη” (ν. 3852/2010) σε ζητήματα κατά κύριο λόγο θεσμικά και λειτουργικά, καθώς και χωροταξικά».
Μετά, δε, και τις δηλώσεις του δημάρχου Καλαμάτας και προέδρου της ΠΕΔ, Παναγιώτη Νίκα, στην Τριφυλία έχει αρχίσει η συζήτηση, ξανά, για τον «Καλλικράτη» και τον ίδιο το Δήμο Τριφυλίας, φουντώνοντας, ξανά, πάθη και τοπικισμούς που είχαν εκδηλωθεί και κατά τη σχετική συζήτηση την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2010, προκαλώντας διχασμό των τοπικών κοινωνιών και αντιδράσεις με συγκεντρώσεις και μαύρες σημαίες. Μάλιστα, ακόμη και δημοτικοί σύμβουλοι φέρονται σε συζητήσεις τους να «σηκώνουν» το θέμα και να ετοιμάζονται για νέες αντιδράσεις με μαύρες σημαίες, διεκδικώντας τη διάλυση – κατάργηση του Δήμου Τριφυλίας.
Οι πολίτες, ωστόσο, που αντιμετωπίζουν καθημερινά σωρεία προβλημάτων και αδυνατούν, λόγω της οικονομικής κρίσης και των αλλεπάλληλων μέτρων που τους έχουν επιβληθεί, να ανταπεξέλθουν ακόμη και στις βασικές τους ανάγκες και υποχρεώσεις, για την ώρα τουλάχιστον, δε δείχνουν να ενστερνίζονται σενάρια και ενδεχόμενα διάλυσης του Δήμου. Κι αυτό, γιατί ξέρουν ότι το κόστος λειτουργίας του όποιου νέου Δήμου ίσως προέκυπτε, σε συνδυασμό με τα χρέη και τις οφειλές προηγούμενων ετών των Δήμων, θα κληθούν οι ίδιοι να πληρώσουν, με δεδομένη και τη νέα μείωση κατά 30% περίπου των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων και της ΣΑΤΑ! Οπότε, για την ώρα, δε δείχνει να τους απασχολεί (πόσο μάλλον να το επιθυμούν και επιδιώκουν οι ίδιοι) η διάλυση – κατάργηση του Δήμου Τριφυλίας. Άγνωστο, ωστόσο, είναι τι θα γίνει τις επόμενες μέρες και εβδομάδες που θα πυκνώσουν οι συζητήσεις και, το αργότερο τις πρώτες μέρες του Σεπτεμβρίου, θα κληθεί να τοποθετηθεί και ο Δήμος Τριφυλίας, θεσμικά, αλλά και ως φυσικά πρόσωπα κάθε ένας από τους τοπικούς άρχοντες! Με πληροφορίες από το 'Θάρρος'

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη