google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Επιμένει στη Βουλή για το Καλονερό-Τσακώνα

Επιμένει στη Βουλή για το Καλονερό-Τσακώνα

Δε θα πρέπει να έμεινε ιδιαίτερα ικανοποιημένος ο βουλευτής Μεσσηνίας της Ν.Δ. Ι. Λαμπρόπουλος από τις απαντήσεις που του έδωσε στη Βουλή για την Ολυμπία οδό ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Στ. Καλογιάννης.
Ο κ. Λαμπρόπουλος είχε καταθέσει επίκαιρη ερώτηση, αναφερόμενος στην κατάσταση που βρίσκεται το έργο, υπογραμμίζοντας ότι το τμήμα Καλό Νερό – Τσακώνα είναι μελετητικά ώριμο, έχουν γίνει οι απαλλοτριώσεις και μπορεί κάλλιστα να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ.
Στα προβλήματα που υπάρχουν στα έργα με συμβάσεις παραχώρησης αναφέρθηκε και ο κ. Καλογιάννης, ο οποίος μίλησε επίσης για τις προσφυγές στο ΣτΕ για τη διέλευση του αυτοκινητόδρομου στην περιοχή της Ζαχάρως, προσθέτοντας πως οι όποιες αποφάσεις ληφθούν, θα πρέπει να εναρμονιστούν με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Επίσης, είπε ότι καταβάλλεται προσπάθεια επίλυσης των προβλημάτων μέσω διαπραγμάτευσης με τον παραχωρησιούχο, ζητούμενο της οποίας είναι η βιωσιμότητα του έργου.
Ο κ. Λαμπρόπουλος αντέτεινε τη «μηδενική» λύση για το τμήμα που περνά από τον Καϊάφα, αλλά και την προώθηση του τμήματος Τσακώνα - Καλού Νερού, ζητώντας κατηγορηματική δέσμευση για την κατασκευή του, ενώ ο αναπληρωτής υπουργός ανταπάντησε πως η επανεκκίνηση στις συμβάσεις παραχώρησης είναι απόλυτη προτεραιότητα για το υπουργείο Ανάπτυξης και Υποδομών. Επιπλέον, αναφέρθηκε στην πρόσφατη επίσκεψή του με τον κ. Χατζηδάκη στη Μεσσηνία, για το δρόμο Τσακώνα – Καλαμάτα και το Τσακώνα – Παραδείσια.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη