google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Ο Γιάννης Λαμπρόπουλος στη Βουλή για το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας

Ο Γιάννης Λαμπρόπουλος στη Βουλή για το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας

Το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας ιδρύθηκε το 1948 από δωρεά του Γ. Αλεξόπουλου και διαθέτει 70 κλίνες , οι οποίες κατανέμονται σε παθολογική , χειρουργική , παιδιατρική, ορθοπεδική ,ουρολογική, καρδιολογική κλινική και ακτινολογικό , αιματολογικό και μικροβιολογικό εργαστήριο.
Διαθέτει επίσης Μονάδα Τεχνικού Νεφρού , αποτελούμενη από 14 μηχανήματα , η οποία δημιουργήθηκε από δωρεά της Κας Αθηναΐδας Κοντού. Οι δύο χειρουργικές αίθουσες είναι πλήρως ανακαινισμένες και δόθηκαν σε λειτουργία τον Ιούνιο του 2010 , από δωρεά του Βενετσιάνου Κάκκαβα. Η δε Μονάδα Τεχνικού Νεφρού είναι από τις λίγες της Χώρας που είναι πιστοποιημένη κατά ISO.
΄Ενα μέρος σημαντικό του Νοσοκομείου επίσης ανακαινίσθηκε , με δωρεά της Συναδινού Ελένης.
Ο τομέας ευθύνης του Νοσοκομείου είναι κατά κύριο μέρος ο Δήμος Τριφυλίας με πληθυσμό 60 χιλιάδες περίπου , ο οποίος κατά τους θερινούς μήνες σχεδόν τριπλασιάζεται .
Επί πλέον το μεγάλο μέρος των κατοίκων της Επαρχίας Ολυμπίας του Νομού Ηλείας και μέρος της περιοχής Πυλίας , προσέρχεται στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας , για παροχή ιατρικών υπηρεσιών.
Από το καλοκαίρι του 2010 λειτουργεί στα όρια του Δήμου Τριφυλίας η μεγάλη τουριστική μονάδα «Costa Navarino» η οποία καλύπτεται από το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας.
Ο αριθμός των επισκεπτών στο Νοσοκομείο για νοσηλεία ή για εξετάσεις σε καθημερινή βάση , ανέρχεται στους 250 – 300 πολίτες , που τους θερινούς μήνες διπλασιάζεται .
Τα εξωτερικά ιατρεία αναβαθμίζονται και εκσυγχρονίζονται με δωρεά δεκάδων χιλιάδων Ευρώ από τον όμιλο Costa Navarino .
Σημειώνεται ότι το πλησιέστερο Νοσοκομείο βρίσκεται σε απόσταση τουλάχιστον 60 χιλιομέτρων από αυτό της Κυπαρισσίας και 100 χιλιομέτρων από την περιοχή των Γαργαλιάνων .
Επί πλέον όλων , το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας εφάπτεται της Εθνικής οδού Καλαμάτας – Καλό Νερό – Πύργος – Πάτρα και αντιμετωπίζει τα τροχαία ατυχήματα που σημειώνονται , σ' ένα οδικό δίκτυο πολυσύχναστο και που δεν είναι το καλύτερο. Επειδή τελευταία ακούγονται πολλά , για πιθανή κατάργηση ή υποβάθμιση του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας κάτι που βρίσκει αντίθετους τους πάντες στην περιοχή.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη