google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 O 16χρονος από το Μάραθο που χάρισε ζωή σε 7 ανθρώπους

O 16χρονος από το Μάραθο που χάρισε ζωή σε 7 ανθρώπους

Μόλις 16 ετών ήταν ο δότης οργάνων, ο οποίος χάρισε ζωή σε επτά συνανθρώπους μας την Κυριακή 10 Ιουνίου 2012. Το νεαρό αγόρι κατέληξε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Ελευσίνας «Θριάσιο», ύστερα από βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση. Η οικογένειά του, επιδεικνύοντας μεγαλείο ψυχής, αποφάσισε να δωρίσει τα όργανά του για μεταμόσχευση.
Έτσι, από χθες η καρδιά του νεαρού άνδρα χτυπά στο στήθος μιας 29χρονης κοπέλας, η οποία βρισκόταν στη λίστα αναμονής για μεταμόσχευση.
Το ήπαρ μεταμοσχεύθηκε σε γυναίκα 53 ετών στο νοσοκομείο «Ιπποκράτειο» της Θεσσαλονίκης.
Ο ένας νεφρός σε άνδρα 26 ετών στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», ο οποίος υποβαλλόταν 1,5 χρόνο σε αιμοκάθαρση και βρισκόταν σε επείγουσα κατάσταση λόγω αδυναμίας αγγειακής προσπέλασης για την αιμοκάθαρσή του.
Ο δεύτερος νεφρός σε άνδρα 55 ετών στο νοσοκομείο «Λαϊκό», ο οποίος υποβαλλόταν 7,5 χρόνια σε αιμοκάθαρση.
Οι πνεύμονες σε ασθενή στο Μόναχο της Γερμανίας.
Οι κερατοειδείς μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να μεταμοσχευθούν σε ασθενείς με σοβαρά προβλήματα όρασης.
Ο ΕΟΜ, μαζί με τα θερμά του συλλυπητήρια, επιθυμεί να ευχαριστήσει από καρδιάς την οικογένεια του νεαρού δότη, για την απόφαση να δωρίσει τα όργανα του εκλιπόντος και να δώσει με αυτό τον τρόπο ζωή σε επτά συνανθρώπους μας, με την ευχή η πράξη αυτή να απαλύνει τον πόνο της απώλειας.

1 Σχόλια

Νεότερη Παλαιότερη