google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 To BBC ακτινογραφεί της Ελληνικές εκλογές

To BBC ακτινογραφεί της Ελληνικές εκλογές

Τέσσερις μόλις μέρες πριν από τις εκλογές τα βλέμματα είναι για ακόμη μια φορά στραμμένα στη χώρα μας. Το BBC στη ηλεκτρονική σελίδα του φιλοξενεί συνεντεύξεις απλών Ελλήνων πολιτών οι οποίοι μιλούν για ... τα κόμματα και την πρόθεση ψήφου τους.
Αδριανός Λάππας, οδηγός ταξί, 28 ετών
Ο 28χρονος Αδριανός μίλησε στο BBC για το δικομματισμό που κυριαρχεί τόσα χρόνια στη χώρα και την πεποίθηση του ότι τα πράγματα σιγά – σιγά αλλάζουν. Ο ίδιος δεν έχει αποφασίσει ακόμα τι θα ψηφίσει αλλά τείνει προς τους Οικολόγους Πράσινους γιατί θεωρεί πως έχουν ένα άλλο όραμα και νοιάζονται για το περιβάλλον.
Κωνσταντίνος Κατσαντζός, αρχιτέκτονας
Ο κύριος Κατσάντζος πιστεύει ότι πρέπει να παραμείνει η εξουσία στα δύο μεγάλα κόμματα και ότι όσοι λένε το αντίθετο το λένε από μόδα. «Ποτέ δεν ψήφισα ΠΑΣΟΚ και ούτε έχω αριστερές αντιλήψεις αλλά πιστεύω ότι αυτή τη στιγμή χρειαζόμαστε μια κυβέρνηση συνασπισμού αποτελούμενη από δύο μεγάλα κόμματα και ένα «μαλακότερο» αριστερό» δήλωσε στο BBC και πρόσθεσε ότι αν και είναι μόδα να στρέφονται κατά ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας ελπίζει ότι την ώρα της κάλπης θα επιλέξουν το σωστό.
Naim Elghandhour, Πρόεδρος της Μουσουλμανικής Ένωσης Ελλάδος, 57 ετών
«Εφόσον η χώρα δεν έχει ξεπληρώσει τα δάνεια της, δεν πρόκειται ποτέ να βγει από την κρίση. Λένε όλοι ψέματα δεν πιστεύω κανέναν» λέει ο κύριος Elghadhour. «Τα περισσότερα κόμματα περνούν το μήνυμα ότι οι μετανάστες φταίνε για όλα εκτός από τα αριστερά κόμματα τα οποία όμως δεν έχουν κάποιο συγκεκριμένο πρόγραμμα να προτείνουν. Για πρώτη φορά στη ζωή μου δεν έχω αποφασίσει τι θα ψηφίσω αλλά νομίζω ότι θα καταλήξω στους Οικολόγους Πράσινους.»

Τζένη Τολού, personal trainer, 40 ετών
Η 40χρονη γυμνάστρια είναι αντίθετη στην υπερψήφιση των δύο μεγάλων κομμάτων αφού πιστεύει ότι δεν θα αλλάξει τίποτα. «Προσωπικά έχω καταλήξει ότι θα ψηφίσω ένα μικρό κόμμα το οποίο μακροπρόθεσμα μπορεί κάτι να κάνει» δήλωσε.

Γεωργία Ζώη, ηθοποιός και αρχιτέκτονας
Η κυρία Ζώη παραδέχεται πως πρώτη φορά είναι τόσο αναποφάσιστη στο τι θα ψηφίσει. «Οι Έλληνες είναι πολύ θυμωμένοι με τους πολιτικούς αλλά ελπίζουμε ότι θα ψηφίσουν το σωστό για να ξεφύγουμε από την κρίση. Όποια κυβέρνηση και να επιλέξουμε πρέπει να είναι ισχυρή για να μπορεί να αντιμετωπίσει τις σκληρές αποφάσεις που θα παρθούν» είπε στο διεθνές δίκτυο.
Πέτρος Αναγνώστου, βιβλιοπώλης
Ο κύριος Αναγνώστου δεν θα πάει καθόλου να ψηφίσει γιατί πιστεύει ότι η ψήφος του θα πάει χαμένη. «Οι Έλληνες είναι μπερδεμένοι, δεν ξέρουν τι να ψηφίσουν. Ξέρω ότι δεν είναι σωστό να μην πάω αλλά έτσι κι αλλιώς η ψήφος μου θα πάει χαμένη» είπε.
agioritikovim

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη