google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΟΥ ΕΣΠΑ ΟΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΟΥ ΕΣΠΑ ΟΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ

ΜΕ παρεμβάσεις και παρατηρήσεις υπέρ του Τεχνικού προγράμματος του Δήμου Τριφυλίας ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης στην οποία οι φορείςκατέθεσαν τις απόψεις τους για την ουσιαστικά διαχείριση της καθημερινότητας παρουσία των αρμόδιων Αντιδημάρχων κ. Γ. Σαμπαζιώτη και Παν. Τσίγγανου.
Ο Δήμαρχος κ. Κόλλιας τόνισε ότι δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί σε συχνή ανταλλαγήαπόψεων από την πλευρά του Δήμου ωστόσο ο διάλογος σημειώθηκε από τις οργανώσεις που συμμετέχουν στην επιτροπή θεωρώντας ότι ο Δήμος θα είναι παρών.Σε ότι αφορά το προσχέδιο του Τεχνικού προγράμματος δήλωσε ότι θα τεθούν οιπροτάσεις της επιτροπής στην Εκτελεστική επιτροπή καθώς η οικονομική κατάστασητου Δήμου συμβαδίζει με την κατάσταση στη χώρα, όταν οι θεσμοθετημένοι πόροιμειώθηκαν κατά 50% όπου η ΚΕΔΕ σε έκτακτη συνέλευση αποκάλυψε ότι και το 2012θα υπάρξει ανάλογη μείωση πόρων οπότε με δυσκολία συντηρούνται οι Δήμοι.Εξήγησε ότι με την Απογραφή του 2001 ξεκινούσαμε με χρέη των 7,5 εκ. Ευρώ,αφορώντας ληξιπρόθεσμες οφειλές ενώ τέλος του 2001 άγγιξαν τα 6 εκ. Ευρώ,μειώνοντας οι οφειλές κατά 1 εκ. Ευρώ παραμένοντας όμως χρεωμένος κατά 6 εκ.Ευρώ. Εξήγησε ότι υπήρξε εναρμονισμός δημοτικών τελών σε κοινιοτικάδιαμερίσματα ωστόσο λόγω οικονομικής δυσπραγίας οι πολίτες δεν ανταποκρίνονταικανονικά στις υποχρεώσεις τους ακόμα και στις ελάχιστες υποχρεώσεις του 0,5%υπέρ του Δήμου, προσθέτοντας ότι ενδέχεται να υπάρξουν μικρές αυξήσεις σε πλατείας και καταστήματα ανάλογα με την περιοχή, ενώ σε ότι αφορά τις οφειλές προηγουμένων ετών ο Δήμος υλοποιεί ρυθμίσεις για να πληρώσουν με δόσεις οιεπαγγελματίες της υποχρεώσεις του. Μίλησε για σοβαρά προβλήματα πουαντιμετωπίζει ο Δήμος σε δρόμους, έργα υποδομής, παρεμβάσεις στο δίκτυοαποχέτευσης, στο εθνικό οδικό δίκτυο και σε άλλες περιπτώσεις όπως και στοκόστος συντήρησης του στόλου μηχανημάτων του Δήμου παρατηρώντας ότι σήμερα δενυπάρχει ευμάρεια όπως παλιότερα οπότε οι παρεμβάσεις είναι συγκεκριμένες.Εστίασε τέλος σε θέματα καθαριότητας, τεχνικών έργων και παρεμβάσεων,λειτουργίας βιολογικών καθαρισμών όπως της Κυπαρισσίας που λειτουργεί καθώς καιέργων αποχέτευσης, διαχείρισης των χωματερών με βάση το σχέδιο της Περιφέρειαςμε δεδομένη τη λύση του δεματοποιητή σχεδιάζοντας κοινωνικό διάλογο για τη λύσημετά το λουκέτο στις χωματερές, αφού ο Δήμου υπέστη συνέπειες από τις χωματερέςΑετού και Αυλώνας. Για τις εκδηλώσεις πολιτισμού, αθλητισμού ζήτησε από τουςφορείς να εργαστούν στην κατεύθυνση εξεύρεσης χορηγιών όπως συνέβη με το Καρναβάλι Φιλιατρών. Για το λιμάνι Κυπαρισσίας δήλωσε ότι προσεγγίζουνκρουαζιερόπλοια με έμφαση το μάστερ πλάν για τη χρήση του λιμανιού, με αγώνααπό τη περιφέρεια στην οποία υποβλήθηκε έκθεση από τις τεχνικές υπηρεσίες τουΔήμου για το προσήνεμο μόλο. Τέλος η κεντρική εξουσία μέσω της τρόικας έχε ιζητήσει εξόφληση χρεών του Δήμου ώστε να αποτελέσει ανακούφιση για τους Δήμους και τους προμηθευτές.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη