google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Τεράστιες ανατροπές από νέες μυστικές δημοσκοπήσεις

Τεράστιες ανατροπές από νέες μυστικές δημοσκοπήσεις

Τέσσερις ημέρες πριν τις εκλογές, λαμβάνονται από τους παραγγελιοδότες τα αποτελέσματα διαφόρων “μυστικών” δημοσκοπήσεων. Και σήμερα τα πράγματα είναι πλέον ιδιαίτερα τρομακτικά για τους νομείς και νεμόμενους την εξουσία ως σήμερα.
Έτσι λοιπόν, σε διάφορες δημοσκοπήσεις (ιδιαίτερα αυτές που γίνονται για λογαριασμό των τριών ξένων πρεσβειών που σε κάθε εκλογική αναμέτρηση τις παραγγέλνουν) δείχνουν μια τεράστια ανατροπή στα αναμενόμενα εκλογικά ποσοστά. Κατά τις σχετικές πληροφορίες, λοιπόν, η Ν.Δ. διατηρεί μεν την πρωτοκαθεδρία, αλλά “παγωμένη” γύρω στο 25%, ενώ το ΠΑΣΟΚ (10-12%) δείχνει σχεδόν να καταρρέει αφήνοντας την δεύτερη θέση για τον ΣΥΡΙΖΑ (14-16%)! Το ΚΚΕ διατηρεί τα δημοσκοπικά ποσοστά του στο 11-12%, η ΔΗΜΑΡ στο 7-8%, ενώ οι “Ανεξάρτητοι Έλληνες” εμφανίζουν μια εντεινόμενη κάμψη την οποία καρπώνεται ο ΛΑΟΣ (ο οποίος φαίνεται πια οτι περνά το κατώφλι της βουλής) και η “Χρυσή Αυγή” (με σταθεροποιημένα ποσοστά από 6-8%). Το κατώφλι της Βουλής δείχνουν να περνούν και οι Οικολόγοι-Πράσινοι, ίσως όμως (για πρώτη φορά) οριακά και η Δημοκρατική Συμμαχία (της κας Μπακογιάννη). Αντιθέτως το εκλογικό εγχείρημα της κας Κατσέλη δείχνει καθηλωμένο κάτω από 2%.
Όλα αυτά, όμως, βασίζονται σε μια παραδοχή η οποία δεν είναι σίγουρο ότι θα ισχύσει: ότι η ψήφος των αναποφάσιστων θα κατανεμηθεί περισσότερο στο “αντιμνημονιακό” μπλοκ. Πράγμα που σημαίνει ότι παρ’ όλα τα φαινόμενα, όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοιχτά…

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη