google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Νύχτα έκανε τους Νόμους για κολαζούζους ο Παπακωνσταντίνου

Νύχτα έκανε τους Νόμους για κολαζούζους ο Παπακωνσταντίνου

Από τα σύννεφα έπεσαν οι έμπειροι υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, όταν πήραν στα χέρια τους την γνωμοδότηση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, σύμφωνα με την οποία η προσθήκη για τις μεγάλες μονάδες ΣΗΘΥΑ, που πέρασε νύχτα ο πρώην υπουργός, Γιώργος Παπακωνσταντίνου στο νόμο 4001 για τη λειτουργία των ενεργειακών αγορών, οδηγεί σε μη ορθολογικές τιμές τιμολόγησης της ηλεκτρικής ενέργειας.
Αναλυτικότερα, η προσθήκη στο νόμο φωτογράφιζε τη μονάδα συμπαραγωγής του ομίλου Μυτιληναίου και στην οποία – όπως κατήγγειλαν τότε βουλευτές του ΠΑΣΟΚ – «χάριζε» τουλάχιστον 80 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο για διάστημα 25 ετών!
Οι ισχυρισμοί των βουλευτών επιβεβαιώθηκαν από την αρμόδια ανεξάρτητη αρχή (ΡΑΕ), η οποία γνωμοδότησε ότι έχει εισαχθεί για χρήση λάθος τύπος, και ότι γενικότερα θα πρέπει να επαναξιολογηθεί συνολικά η επίμαχη προσθήκη στο νόμο. Εξ ου λοιπόν και η άρνηση των στελεχών του υπουργείου να βάλουν την υπογραφή τους.
Θυμίζουμε ότι η προσθήκη είχε γίνει κυριολεκτικά στο παρά πέντε όχι μόνο χωρίς σχετική διαβούλευση του υπουργείου με την ΡΑΕ, όπως είχε συμβεί για όλο τον υπόλοιπο νόμο, αλλά και χωρίς αιτιολογική έκθεση, όπως προβλέπεται, αλλά και την απαιτούμενη έκθεση από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.
Και να σκεφτεί κανείς ότι ο ίδιος ο κύριος Παπακωνσταντίνου, όταν είχε αναλάβει υπουργός Οικονομικών τον Οκτώβριο του 2009, είχε κάνει σημαία του το ότι δεν θα κατατίθενται τροπολογίες την τελευταία στιγμή. neemo

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη