google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Μειωμένος ο Προυπολογισμός κατά 3,6 εκ .Ευρώ

Μειωμένος ο Προυπολογισμός κατά 3,6 εκ .Ευρώ

Κατά πλειοψηφία η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Τριφυλίας ενέκρινε χθες τον προϋπολογισμό του δήμου για το 2012, ο οποίος ανέρχεται σε 27,808 εκ. ευρώ, μειωμένος κατά 3,6 εκατομμύρια σε σχέση με πέρυσι.
Ο προϋπολογισμός, τόνισε ο πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής Γιώργος Σαμπαζιώτης, εμπεριέχει το Τεχνικό Πρόγραμμα στον οποίο έχουν γίνει 2-3 αλλαγές - και ανάφερε ποιες. Όλοι οι κωδικοί είναι μειωμένοι, στα τακτικά και έκτατα έσοδα. Σημείωσε δε πως για φέτος τα βεβαιωθέντα για πρώτη φορά να εισπραχθούν φτάνουν τα 2,6 εκ. ευρώ από διάφορες οφειλές προς το δήμο, και μαζί με τα επαναβεβαιωθέντα αγγίζουν τα 5,2 εκ. ευρώ. Γι‘ αυτό, είπε, σε κάθε δημοτική ενότητα θα δημιουργηθεί Τμήμα Εσόδων για την όσο το δυνατό μεγαλύτερη είσπραξη γίνεται.
Τόνισε ότι με βάση και το Τεχνικό Πρόγραμμα οι προσδοκίες για τη χρονιά αυτή είναι μικρές, ενώ εξέφρασε την ελπίδα ότι ο προϋπολογισμός στο μεγαλύτερο μέρος του θα υλοποιηθεί - καθώς όπως είπε τα ποσά που έχουν γραφτεί ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και δεν είναι εικονικά.
Απαντώντας στο ερώτημα του δημοτικού συμβούλου Σωτήρη Μπακούρου, αν είναι ορατή η βιωσιμότητα του δήμου, ο κ. Σαμπαζιώτης επισήμανε ότι από οικονομικής πλευρά υπάρχει έντονος προβληματισμός, καθώς οι κεντρικοί πόροι που είναι οι κύριοι χρηματοδότες του δήμου έχουν μειωθεί σημαντικά. Υπογράμμισε πως αν δεν λυθεί το θέμα με τις παλιές οφειλές δεν μπορεί να υπάρχει μια ξεκάθαρη εικόνα και τόνισε ότι σε άμεση προτεραιότητα είναι η πληρωμή των μισθών και η καθαριότητα.
Στην ψηφοφορία που ακολούθησε ο προϋπολογισμός ψηφίστηκε μόνο από την συμπολίτευση. Από την πλευρά της αντιπολίτευσης ο Γιώργος Γαλάνης ψήφισε από τα έσοδα μόνο τους θεσμοθετημένους πόρους και από τα έξοδα μόνο τις λειτουργικές δαπάνες, τονίζοντας ότι παρά το ότι οι καιροί είναι δύσκολοι και κρίσιμοι ο συγκεκριμένος προϋπολογισμός είναι υπέρμετρα πλασματικός ως προς τα έσοδα. Και συμπλήρωσε πως ο τρόπος που έχει λειτουργήσει η δημοτική αρχή δεν τον πείθει ότι μπορεί να έχει αποτελέσματα.
Επίσης από την αντιπολίτευση ο Σωτήρης Μπακούρος ψήφισε «παρών», τονίζοντας ότι στα 10 λεπτά πριν τη συνεδρίαση που δόθηκε ο προϋπολογισμός δεν υπήρχε η δυνατότητα να τον μελετήσει.
Κ.Μπ. - ελευθερία

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη