google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Το Σεπτέμβρη του 2013 ολοκληρώνεται το φράγμα!

Το Σεπτέμβρη του 2013 ολοκληρώνεται το φράγμα!

Με ικανοποιητικούς ρυθμούς και μέσα στα χρονοδιαγράμματα προχωρούν οι εργασίες για την κατασκευή του φράγματος στο Φιλιατρινό ποτάμι στους Χριστιάνους και όπως όλα δείχνουν τον Σεπτέμβριο του 2013 θα έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή του.
Με την ανοχή και την καλή διάθεση των ιδιοκτητών της περιοχής, οι οποίοι ακόμη δεν έχουν αποζημιωθεί για τις απαλλοτριώσεις των κτημάτων τους, οι εργασίες είναι σε πλήρη εξέλιξη. Ήδη το φράγμα έχει αρχίσει να παίρνει μορφή και έχει φτάσει στο μέσο περίπου από το συνολικό ύψος των 55 μέτρων που θα έχει. Στο σημείο αυτό έχουν επικεντρωθεί οι εργασίες αυτή την περίοδο καθώς μέχρι το τέλος του χρόνου προγραμματίζεται να έχει φτάσει στο τελικό του ύψος και από εκεί και πέρα να ξεκινήσουν οι υπόλοιπες εργασίες που απαιτούνται. Με εντατικούς ρυθμούς το μείγμα αδρανών υλικών και τσιμέντου μεταφέρεται με ειδικούς ταινιόδρομους στο σημείο του φράγματος και από εκεί με χωματουργικά μηχανήματα στρώνεται και συμπιέζεται. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η εφαρμογή των ταινιοδρόμων εφαρμόζεται για πρώτη φορά σε κατασκευή φράγματος στην Ελλάδα.
Η λεκάνη του φράγματος που θα δημιουργηθεί θα είναι της τάξεως των 8 εκ. κυβικών μέτρων με δυνατότητα ετήσιας παροχής νερού 9 εκ. κυβικών περίπου, που αντιστοιχούν στην άρδευση περισσοτέρων από 30.000 στρ. καλλιεργειών. Ωστόσο για να είναι λειτουργικό το φράγμα θα πρέπει να γίνουν και τα δίκτυα άρδευσης που είναι ξεχωριστό έργο και το οποίο ίσως δεν έχει προχωρήσει όσο θα έπρεπε. Το μήκος του θα είναι 240 μέτρα, στην βάση του το πλάτος φτάνει τα 100 μέτρα και στο άνω μέρος τα 8, από όπου θα διέρχεται και ο επαρχιακός δρόμος.
FILIATRA-NET

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη