google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Συντάξεις πείνας και μετά τις εκλογές...

Συντάξεις πείνας και μετά τις εκλογές...

Την ώρα που βρισκόμαστε (και πάλι) σε προεκλογική περίοδο, το υπουργείο Εργασίας προωθεί ρυθμίσεις που θα φέρουν τα πάνω κάτω στις συντάξεις.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Αδέσμευτος", οι μελέτες βιωσιμότητας του υπουργείου για τα ταμεία δείχνουν ραγδαία επιδείνωση των ελλειμμάτων, κάτι που σημαίνει επίσπευση των εφαρμοστικών διατάξεων του μνημονίου.
Με βάση αυτές τις μελέτες, που θα δοθούν στη δημοσιότητα μετά τις εκλογές, ετοιμάζεται και η Υπουργική Απόφαση που θα καθορίζει το ύψος των παροχών και τον υπολογισμό των επικουρικών συντάξεων που θα καταβάλλουν τα Ταμεία μετά την ενοποίησή τους. Από τον Ιούλιο και μετά η βιωσιμότητα θα παρακολουθείται κάθε τρεις μήνες και αν δεν βγαίνουν τα χρήματα, θα "κουρεύονται" αναλόγως οι επικουρικές.
Όπως αναφέρει ο "Αδέσμευτος", οι συντελεστές που θα βγάζουν το αν ένα ταμείο είναι βιώσιμο ή όχι έχουν καθοριστεί και περιλαμβάνουν δείκτες όπως η μηνιαία ροή εσόδων από εισφορές, ο αριθμός νεοεισερχόμενων στην ασφάλιση, η ύφεση κ.α.
Μέσω ενός ηλεκτρονικού τύπου θα καθορίζεται και το... "κούρεμα" στις επικουρικές.
Έτσι, ένας συνταξιούχους που σήμερα παίρνει επικουρική 280 ευρώ, μπορεί τον Οκτώβριο να παίρνει 250 και ένα τρίμηνο αργότερα να φτάσει τα... 200, αν κριθεί ότι το ταμείο του δεν αντέχει.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη