google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Υποχρεωτικά στην εφορία τα ενοικιαστήρια αγροτικής γης

Υποχρεωτικά στην εφορία τα ενοικιαστήρια αγροτικής γης

Η υποχρεωτική ηλεκτρονική υποβολή όλων των ενοικιαστηρίων συμβολαίων ακινήτων, συμπεριλαμβανομένων των γεωργικών γαιών, πέρασε από τη Βουλή στις 10 Απριλίου, με τη μορφή τροπολογίας στο νόμο του υπουργείου Ανάπτυξης για την επιχειρηματικότητα. Όσα συμβόλαια αφορούν ενοίκιο πάνω από 100 ευρώ το μήνα, θα πρέπει να κατατίθενται ηλεκτρονικά στo υπουργείo Οικονομικών.
Σύμφωνα με τη σχετική διάταξη, την οποία δημοσίευσε αποκλειστικά η εφημερίδα Agrenda, όσα συμβόλαια αφορούν ενοίκιο πάνω από 100 ευρώ το μήνα, θα πρέπει να κατατίθενται ηλεκτρονικά στις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών, αλλιώς δεν αναγνωρίζονται σε καμία δικαστική ή γενικότερα δημόσια αρχή. Και μάλιστα, οι συμβαλλόμενοι πρέπει να τα υποβάλουν μέσα σε ένα μήνα από την ημερομηνία της υπογραφής. Πρόκειται, φυσικά, για ένα βήμα πριν αποφασίσει το υπουργείο Οικονομικών εάν θα φορολογήσει τους ιδιοκτήτες γεωργικής γης, που νοικιάζουν χωράφια, καθώς θέλει πρώτα να καταγράψει πόσοι και ποιοι είναι αυτοί που κερδίζουν από τα ενοίκια γης και περίπου τι ποσά. Η ηλεκτρονική υποβολή απαιτείται για να γίνει αυτή η «καταμέτρηση» με το γρηγορότερο δυνατό τρόπο.
Πιο συγκεκριμένα, η τροποποίηση του άρθρου 77 του ν. 2238/1994 που πέρασε το υπουργείο Οικονομικών, μέσω της υπουργού Ανάπτυξης, Άννας Διαμαντοπούλου, αναφέρει τα εξής: «1. Ιδιωτικά έγγραφα μίσθωσης αστικών ακινήτων ασχέτως ποσού μισθώματος ή γεωργικών ακινήτων, εφόσον το μίσθωμα είναι ανώτερο των 100 ευρώ κατά μήνα, υποβάλλονται με τη χρήση σύγχρονων ηλεκτρονικών μεθόδων και δικτυακών υποδομών από τον εκμισθωτή ή τον μισθωτή, μέσα στον επόμενο μήνα από τη σύνταξή τους.
2. Τα έγγραφα της προηγούμενης παραγράφου εφόσον δεν έχουν υποβληθεί, στερούνται κάθε αποδεικτικής δύναμης και δεν εξετάζονται από τα δικαστήρια και τις δημόσιες γενικά αρχές. Επίσης, στερούνται αποδεικτικής δύναμης και τα αντέγγραφα, με τα οποία συμφωνείται μίσθωμα διαφορετικό από το καθοριζόμενο στο έγγραφο της μίσθωσης».

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη