google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Ένσταση κατέθεσε ο ΑΟ Κυπαρισσίας!

Ένσταση κατέθεσε ο ΑΟ Κυπαρισσίας!

Μπορεί ο τελικός κυπέλλου Μεσσηνίας να τελείωσε τη Μεγάλη Τετάρτη και ν’ ανέδειξε τροπαιούχο την Εράνη, όμως στην Κυπαρισσία αποφάσισαν να παίξουν ένα τελευταίο χαρτί, διεκδικώντας την «κούπα» στα χαρτιά. Έτσι, χθες η διοίκηση του ΑΟΚ, κατέθεσε ένσταση στα γραφεία της ΕΠΣΜ, υποστηρίζοντας ότι η συμμετοχή του Δημήτρη Μικελάτου στον τελικό ήταν αντικανονική, δεδομένου ότι είχε αποβληθεί στον αγώνα της Εράνης στο Γύθειο για το πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής.
Αν και την τελική απόφαση θα πάρει η αρμόδια επιτροπή της Ένωσης και αν χρειαστεί η εφέσεων της ΕΠΟ, αυτό που είναι ευρέως γνωστό και αναφέρει ο ΚΑΠ είναι ότι οι ποινές δε μεταφέρονται από τις διοργανώσεις της Ομοσπονδίας σε εκείνες των Ενώσεων ή το ανάποδο. Έτσι, ο Μικελάτος, αφού αποβλήθηκε στη Δ’ Εθνική (πρωτάθλημα ΕΠΟ) θα εκτίσει την ποινή του στο επόμενη ματς (με τον Παναιγιάλειο) κι επομένως σωστά αγωνίστηκε στο κύπελλο.
Σύμφωνα με πληροφορίες εκείνο που ώθησε τους ανθρώπους της Κυπαρισσίας να προχωρήσουν στην ένσταση ήταν μια φαινομενικά παρόμοια περίπτωση με τον Σιγέρη, ο οποίος είχε αποβληθεί στο περυσινό πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής και είχε υπόλοιπο μιας αγωνιστικής για τη φετινή σεζόν την οποία εξέτισε στο κύπελλο Μεσσηνίας (από διοργάνωση ΕΠΟ δηλαδή σε διοργάνωση ΕΠΣΜ).
Η συγκεκριμένη περίπτωση είναι όμως στην ουσία διαφορετική, αφού μιλάμε για υποβιβασμό ομάδας και ρητή την υποχρέωση του (όποιου) ποδοσφαιριστή να εκτίσει την ποινή που του έχει επιβληθεί (ακολουθεί άλλωστε τον ποδοσφαιριστή, ακόμη και όταν μεταγραφεί σε άλλη ομάδα) και αυτό δεν είναι δυνατόν να γίνει όταν και αν ο (κάθε) παίκτης θα (ξανα)παίξει σε διοργάνωση της ίδιας Αρχής.
Φυσικά ο ΑΟΚ έχει κάθε δικαίωμα να κάνει ένσταση, διεκδικώντας και την τελευταία πιθανότητα που του αναλογεί βάσει κανονισμών, για το κύπελλο ή οποιοδήποτε άλλο αγωνιστικό όφελος.
Χ.Ε.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη