google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 3ος Διαγωνισμός Μεσσήνιου Έφηβου Καταναλωτή

3ος Διαγωνισμός Μεσσήνιου Έφηβου Καταναλωτή

Οι καθηγητές οικιακής οικονομίας του Ν. Μεσσηνίας με τη στήριξη του Συλλόγου Αποφοίτων Οικιακής Οικονομίας και Οικολογίας του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, την αιγίδα της Δ/νσης Β/θμιας Εκπ/σης Ν. Μεσσηνίας και την υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πληροφόρησης Καλαμάτας και του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας διενεργούν για τρίτη συνεχή χρονιά τον “3ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΜΕΣΣΗΝΙΟΥ ΕΦΗΒΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ” από 15 Μαρτίου έως 6 Μαΐου 2012.
Πρόκειται για ένα καινοτόμο θεσμό που ξεκίνησε από τα σχολεία της Μεσσηνίας και μάλιστα πέρυσι απέσπασε βραβείο «Αριστείας και Καινοτομίας στην Εκπαίδευση» από το Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων. Η συμμετοχή των μαθητών στους δυο προηγούμενους διαγωνισμούς, η δημιουργική τους έκφραση και η διάχυση των μηνυμάτων στη σχολική κοινότητα και έξω από αυτήν αποτέλεσε κινητήριο δύναμη για να συνεχίσουμε την προσπάθεια.
O Διαγωνισμός αφορά τους εξής τομείς:
α. Δημιουργία αφίσας
β. Δημιουργία τηλεοπτικού μηνύματος
γ. Σύνθεση τραγουδιού
δ. Δημιουργία φυλλαδίου
ε. Δημιουργία προγράμματος παρουσίασης (π.χ.power point)
ζ. Δημιουργία θεατρικού δρώμενου
η. Δημιουργία κόμικ
θ. Δημιουργία λογότυπου που να προτρέπει σε στήριξη της τοπικής οικονομίας
ι. Δημιουργία οποιουδήποτε άλλου μέσου εμπνευστεί η εφηβική φαντασία

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι μαθητές που φοιτούν σε Γυμνάσια ή Λύκεια του Ν. Μεσσηνίας. Οι μαθητές μπορούν να συμμετέχουν είτε μόνοι τους, είτε σε ομάδες. Ο μέγιστος αριθμός ατόμων ανά ομάδα είναι 4, αλλά μπορούν να γίνουν εξαιρέσεις εάν ειδικοί λόγοι το απαιτούν.
Τα έργα θα υποβάλλονται ή θα αποστέλλονται ταχυδρομικά με την ένδειξη «Για τον 3ο Διαγωνισμό Μεσσήνιου Εφήβου Καταναλωτή» στη Δ/νση Β/θμιας Εκπ/σης Ν. Μεσσηνίας.
Η περίοδος υποβολής ορίζεται από την 15η Μαρτίου (Παγκόσμια Ημέρα Καταναλωτή) έως την 6η Μαΐου 2012.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη