Βίντεο για τη προβολή της Παλιάς Πόλης της Κυπαρισσίας από μαθητές

Τη Παλιά Πόλη της Κυπαρισσίας με τα γραφικά σοκάκια, τα καλντερίμια, τα αρχοντικά το μεσαιωνικό κάστρο και τα υπόλοιπα αξιοθέατα της προβάλλουν μέσα από βίντεο που καταχώρησαν στο διαδίκτυο μαθητές της σχολής πληροφορικής «Αλγόριθμος» (Μεσσήνη).
Οι μαθητές φωτογράφησαν και βιντεοσκόπησαν τη Παλιά Κυπαρισσία και αφού επεξεργάστηκαν το υλικό αυτό δημιούργησαν σε ηλεκτρονικό υπολογιστή ένα ντοκιμαντέρ για τις ανάγκες της διαδικτυακής τους τηλεόρασης “algorithmos webtv “.
Το ντοκιμαντέρ έχει καταχωρηθεί στην ιστοσελίδα www.oldtownkyparissia.blogspot.com καθώς και στο πρόγραμμα της διαδικτυακής τηλεόρασης του Αλγόριθμου:www.worldtv.com/algorithmos.
Σύμφωνα με τους δημιουργούς του ντοκιμαντέρ η Παλιά Πόλη της Κυπαρισσίας αποτελεί το κρυμμένο θησαυρό της αρχόντισσας του Ιονίου. Το κάστρο που δεσπόζει στο λόφο της πόλης, τα καλντερίμια, τα αρχοντικά, τα αμέτρητα μνημεία καθώς και το λαογραφικό μουσείο φανερώνουν το πολιτιστικό πλούτο αυτού του τόπου. Παράλληλα η Παλιά Πόλη αποτελεί ένα δυναμικό κέντρο με πλήρη αυτοτέλεια στη παροχή εξυπηρέτησης του επισκέπτη.
Η σύγχρονη πόλη δε μπορεί να πορευτεί χωριστά από τη Παλιά Πόλη. Η ήπια τουριστική ανάπτυξη της θα τροφοδοτήσει με επισκέπτες την ευρύτερη περιοχή. Στο ντοκιμαντέρ γίνεται αναφορά και στο έργο μεγάλης ομάδας ανθρώπων που καταβάλλεται τα τελευταία χρόνια για την ανάδειξη της Παλιάς πόλης. Το συντονισμό της ομάδας είχε ο διευθυντής της σχολής Γιάννης Λάσκαρης.
Share on Google Plus

About kyparissiotis