google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Καλλικράτης 2 με λιγότερους Αντιδημάρχους και κοινωνική Πολιτική

Καλλικράτης 2 με λιγότερους Αντιδημάρχους και κοινωνική Πολιτική

Προσπάθεια για «εσωτερική» αποκέντρωση με τη μεταφορά αρμοδιοτήτων στους νησιωτικούς δήμους, όπου ενισχύεται ο πρόεδρος της νησιωτικής κοινότητας ο οποίος στην ουσία ανάγεται σε αντιδήμαρχος (άρθρο 2) και στις περιφέρειες σε ήδη υφιστάμενες (άρθρο 4) και νέες Επιτροπές (άρθρο 3) στις οποίες επικεφαλής είναι ένας εκ των αντιπεριφερειαρχών, κάνει ο «Καλλικράτης 2», ο οποίος δόθηκε σήμερα σε διαβούλευση στην ΚΕΔΕ, στην ΕΝΠΕ και στους εκπροσώπους των κομμάτων που συγκροτούν την κυβέρνηση.
Παράλληλα παρότι οι αρμοδιότητες των αντιδημάρχων παραμένουν οι ίδιες μειώνεται ο αριθμός τους με αποτέλεσμα εκ των πραγμάτων ο ρόλος τους να γίνεται πιο σημαντικός (άρθρο 1).
Μ' αυτόν τον τρόπο ο νομοθέτης επιχειρεί να μειώσει πολλές από τις γραφειοκρατικές διαδικασίες που είχε θεσμοθετήσει ο «Καλλικράτης» μέσω ενός συγκεντρωτικού συστήματος.
Επίσης, με το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών θεσμοθετείται το πρόγραμμα ΑΚΣΙΑ (άρθρο 14), τα κοινωνικά παντοπωλεία (άρθρο 15), ενώ στο Τρίτο Κεφάλαιο (άρθρα 16 έως 21) γίνεται προσπάθεια επιτάχυνσης της δημιουργίας των ΦΟΔΣΑ.
Επιπλέον, καθιερώνεται το κοινωνικό τιμολόγιο των ΔΕΥΑ(άρθρο 11), ενώ επιλύονται εργασιακά θέματα για εργαζόμενους στους δήμους (άρθρο 13) αλλά και τα δημοτικά ραδιόφωνα και τηλεοράσεις που κλείνουν (άρθρο 12).Παράλληλα στο νομοσχέδιο υπάρχουν ρυθμίσεις για την αποκεντρωμένη διοίκηση και την ενσωμάτωση στο εθνικό δίκαιο,ευρωπαϊκής Οδηγίας για ζητήματα μεταναστών υψηλής ειδίκευσης.
ΕΠΟΜΕΝΩΣ να περιμένουμε ότι στο Δήμο Τριφυλίας οι 6 Αντιδήμαρχοι θα μειωθούν σε 3ως 4 το πολύ όπερ σημαίνει ότι τα ψέμματα τελειώνουν για τους αιρετούς που μέχρι σήμερα το μόνο που έπρατταν ήταν δημόσιες σχέσεις, χαμόγελα και αρλούμπες σε ορισμένες συνεδριάσεις. Είμαστε πολύ περίεργοι να δούμε αν οι νέοι Αντιδήμαρχοι τοποθετηθούν εντός του έτους ή μειωθούν οι 6 που τοποθετήθηκαν. Σύντομα θα έχουμε πληροφορίες για το θέμα....

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη