google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ ΣΤΥΛΟΒΑΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΟΝΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΠΙΤΑ

ΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ ΣΤΥΛΟΒΑΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΟΝΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΠΙΤΑ

ΤΗΝ εκτίμηση ότι οι Πολύτεκνοι αποτελούν τον στυλοβάτη της ελληνικής οικογένειας και κοινωνίας κατ επέκταση εξέφρασε ο Πρόεδρος των Πολυτέκνων Τριφυλίας Κώστας Κωνσταντόπουλος κατά την κοπή πίτας του Συλλόγου στο αμφιθέατρο του πρώην ΤΕΕ, ενώ την πίτα ευλόγησε ο Μητροπολίτης Τριφυλίας- Ολυμπίας ο οποίος προέβη σε αναφορά για την αρμονική συνεργασία με τον Σύλλογο και το φιλανθρωπικό έργο της εκκλησίας. Οπως τονίστηκε από τον κ. Κωνσταντόπουλο στην ομιλία του:
Οι πολύτεκνοι πλήττονται περισσότερο απο κάθε άλλη κοινωνικό σύνολο. Ειναι γεγονός οτι γίνεται προσπάθεια σπίλωσης και κατασυκοφάντησης των πολυτέκνων ως κοινωνικά ευνοούμενοι κάτι που είναι αναληθές και σκοπό έχει να δημιουργήσει αντιθέσεις. Η κατάργηση των μεταγραφών των φοιτητών, έχει αναγκάσει πολλές οικογένειες πολύτεκνες σε αβάσταχτες δαπάνες για να συντηρήσουν δύο και τρία σπίτια των παιδιών τους που σπουδάσουν σε διαφορερικές πόλεις. Οι μείωση των τεκμηρίων διαβίωσης, η επιβολή των έκτακτων φόρων - χαράτσια - οδηγούν τους πολύτεκνους σε απόγνωση. Καλούνται να πληρώσουν εκείνοι που πιθανόν έχουν την λιγότερη ευθύνη. η οικογένεια είναι το κύτταρο της κοινωνίας. Κάθε πλήγμα σ' αυτήν αποσαρθρώνει την κοινωνία, την διαλύει, με λίγα λόγια την μετατρέπει σε αγέλη. Αν συνεχιστεί η υπάρχουσα κατάσταση φοβάμαι ότι θα ζήσουμε τέτοιες καταστάσεις. Με βάση διάφορες θεωρίες, η αγέλες όσο πιο αποδιοργανωμένες είναι τόσο πιο καλά ελέγχονται, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Όλα αυτά είναι διαπιστώσεις και με τις διαπιστώσεις δεν λύνονται τα προβλήματα. Πρέπει όμως να γίνονται για να αποδίδονται «οι οφειλές και τα χρεωστούμενα»
Ο σύλλογος κάνει μια μεγάλη προσπάθεια ώστε να ανταποκρίνεται με τη μεγαλύτερη συνέπεια στις υποχρεώσεις του. Στην προσπάθεια αυτή έχει ανάγκη από τη συμμετοχή των μελών. Η παρουσία τους, μας ενισχύει μας ενδυναμώνει και μας δίνει το κουράγιο να συνεχίσουμε ως ένα σημείο.
Για όσους δεν το ξέρουν ο σύλλογος αριθμοί περίπου 600 πολύτεκνες οικογένειες. Καλύπτει όλη την Τριφυλία. Δεν έχει υπαλλήλους όπως άλλοι μεγάλοι σύλλογοι οι διάφορες δουλειές γίνονται από το Δ.Σ. Οι πόροι είναι οι συνδρομές των μελών και μ΄αυτές καλύπτουμε τα λειτουργικά έξοδα.
Η φωτό μας παραχωρήθηκε από το Σύλλογο πολυτέκνων.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη