google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Η αξία του μητρικού θηλασμού από το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας

Η αξία του μητρικού θηλασμού από το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας

Η πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου (1-7/11/11) έχει καθιερωθεί, ως Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού. Το θέμα της φετινής εβδομάδας είναι: «Μητρικός Θηλασμός: Μια Τρισδιάστατη Εμπειρία-Η σημασία της επικοινωνίας». Για το λόγο αυτό με επιτυχία σε μια κατάμεστη αίθουσα στο ξενοδοχείο 'Κανελλάκης' πραγματοποιήθηκε η ειδική εκδήλωση του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας με θέμα 'Η αξία του Μητρικού θηλασμου' και την συμβολή της Παιδιατρικής κλινική του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας και την Γυναικολογική κλινική των Νοσοκομείων Κυπαρισσίας και Καλαμάτας παρουσία εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, του αναπληρωτή Διοικητή των 2 Νοσοκομειακών μονάδων κ. Μπόζου και άλλων τοπικών φορέων.
Οι γενικότεροι στόχοι της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού όπως εκφράστηκαν από τους ομιλητές που ανέλυσαν τα νεώτερα επιστημονικά δεδομένα είναι:
Η αναγνώριση των κινδύνων που εγκυμονεί, αλλά και των ευκαιριών που παρέχει η παγκοσμιοποίηση για τις πρακτικές του μητρικού θηλασμού.
Η εκμετάλλευση των δυνατοτήτων που προσφέρει η παγκόσμια επικοινωνία για την εκπαίδευση των ατόμων, όσον αφορά στα πλεονεκτήματα του μητρικού θηλασμού και στα μειονεκτήματα της τεχνητής διατροφής.
Η προαγωγή και η λήψη δράσεων στα πλαίσια της Παγκόσμιας Στρατηγικής για τη διατροφή του νεογνού και του νηπίου.
Η αποτροπή της αποδυνάμωσης του Διεθνούς Κώδικα Εμπορίας Υποκατάστατων του Μητρικού Γάλακτος και υλοποίησης των σχετικών Αποφάσεων της Παγκόσμιας Συνέλευσης Υγείας.
Η δράση για τη δημιουργία συμμαχιών με άλλα πολιτικά και κοινωνικά κινήματα που αγωνίζονται για παγκόσμια δικαιοσύνη, ειρήνη και υγεία για όλους.
Η σφαιρική αντίληψη των πραγμάτων και η τοπική δράση όλων των παραγόντων της οργανωμένης κοινωνίας για την προστασία, προαγωγή και υποστήριξη του Μητρικού Θηλασμού.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη