google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Διαμαρτυρία Σωματείου Οικοδόμων για την μαύρη εργασία και το μέλλον τους...

Διαμαρτυρία Σωματείου Οικοδόμων για την μαύρη εργασία και το μέλλον τους...

ΜΕ ένα κείμενο διαμαρτυριας που περιγράφει με τα μελανότερα χρώματα για τον χώρο της οικοδομής που πλέον φθίνει χρόνο με τον χρόνο αποτυπώνεται στην επιστολή που έστειλε το Σωματείο Οικοδόμων Κυπαρισσίας το οποίο παρεμβαίνει για την καταστροφή του κλάδου που συμπαρασυρει δεκάδες επαγγέλματα. Αξίζει να τονίσουμε ότι σε ανακοίνωσή του πρόσφατα η οποία μάλιστα κοινοποιείται στο Δήμο Τριφυλίας, το ΙΚΑ, το Αστυνομικό Τμήμα, τη ΔΟΥ, την Ομοσπονδία τους και την Π.Ε. Μεσσηνίας, το Σωματείο Οικοδόμων Κυπαρισσίας επισημαίνει ότι : «Είναι γνωστό ότι τα τελευταία χρόνια ο κλάδος μας πλήττεται καθημερινά από την παράνομη εργασία τόσο αλλοδαπών όσο και Ελλήνων, δηλαδή ανθρώπων που εργάζονται χωρίς να είναι ασφαλισμένοι στο ασφαλιστικό μας ταμείο και χωρίς να έχουν υποβάλει δήλωση άσκησης του επαγγέλματος του οικοδόμου στη ΔΟΥ. Η κατάσταση είναι πλέον ανεξέλεγκτη καθώς καθημερινά παρατηρείται το φαινόμενο αυτό και, μάλιστα, σε τέτοιους χαλεπούς καιρούς, που η εύρεση οικοδομικής εργασίας γίνεται ολοένα δυσκολότερη. Αποτέλεσμα της παράνομης εργασίας στον κλάδο μας είναι καταρχήν η οικονομική μας εξαθλίωση, η τεράστια φοροδιαφυγή και η πτώχευση του ασφαλιστικού μας ταμείου. Είναι χρέος όλων μας να εναντιωθούμε στην παράνομη εργασία, που θίγει καταρχήν εμάς ως οικοδόμους, που εργαζόμαστε όλα αυτά τα χρόνια νόμιμα και μοχθούμε καθημερινά για να συντηρήσουμε τις οικογένειές μας, αλλά θίγει και το γενικότερο σύνολο. Είναι καιρός πλέον να μη δείχνουμε ανοχή στην παράνομη εργασία και γι' αυτό το λόγο καλούμε όλους να συνδράμουν στην προσπάθειά μας, ώστε να παταχθεί η παράνομη εργασία και να μπορέσει να επιβιώσει το επάγγελμα των οικοδόμων, που πλήττεται καθημερινά. Γνωστοποιούμε σε όλους: ιδιώτες - ιδιοκτήτες - κατασκευαστές και παράνομα εργαζομένους ότι θα προβούμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να διασφαλιστεί το επάγγελμά μας και ειδικότερα θα καταγγέλλεται άμεσα οποιαδήποτε παράνομη απασχόληση διαπιστώνεται σε οικοδομική εργασία".
Εξάλλου ο γραμματέας του Σωματείου, Χρήστος Καραμπεσίνης, δήλωσε ότι : «Η κατάσταση παραμένει τραγική, όταν πλέον ο κλαδος δεν επιβιώνει και η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Γνωρίζουν όλοι ότι υπάρχει ανεξέλεγκτη παράνομη εργασία στην οικοδομή, υπάρχει φοροδιαφυγή, εισφοροδιαφυγή, ανασφάλιστη εργασία. Διανύουμε δύσκολους καρούς όταν βλέπουμε ότι η Πολιτεία είναι απούσα και δεν ενδιαφέρεται για τίποτα, δε μας υπολογίζει. Εμείς αντιδρούμε για να υπερασπίσουμε το δκαιωμά μας στην εργασία»

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη