google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Ανισόρροπη ανάπτυξη είδαν οι Πρόεδροι Κοινοτήτων στην σύσκεψη για τα χωριά τους

Ανισόρροπη ανάπτυξη είδαν οι Πρόεδροι Κοινοτήτων στην σύσκεψη για τα χωριά τους

ΜΕ παράπονα για τα ζωτικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν εξέφρασαν οι Πρόεδροι Κοινοτήτων απευθυνόμενοι στην Δημοτική αρχή σε σύσκεψη που διεξήχθη στην Κυπαρισσίας με κατηγοριοποίηση των ζητημάτων ανά Δημοτική ενότητα που αφορούν την αγροτική οδοποιία που αποτελεί αγκάθι ενόψει της ελαιοκομικής περιόδου, το θέμα των χειριστών μηχανημάτων που μπορούν να επέμβουν σε έργα άμεσης προτεραιότητας, στο ζήτημα της ιεράρχης έργων υποδομής που χρήζουν άμεσης προστασίας, στο καυτό θέμα της πληρωμής άμεσων αναγκών για αντιμετώπισης καθημερινών ζητημάτων καθώς Πρόεδροι βάζουν χρήματα από την τσέπη τους ακόμα και για καθαριότητα, αλλά και ζητήματα όπως η υλοποίηση έργων από το Τεχνικό πρόγραμμα και ο προγραμματισμός για το ΕΣΠΑ ώστε να υπάρξει μέλλον για τις ορεινές και παράκτιες περιοχές.
Ερώτημα για την ουσία της ισόρροπης ανάπτυξης διατύπωσε ο Πρόεδρος της Δ.Ε. Γαργαλιάνων κ. Κ. Αβδίκος τονίζοντας ότι ο Δήμος πρέπει να ανταποκρθεί σε ουσιαστικά προβλήματα που αφορούν την διαχείριση υποδομών αλλά και σε έργα που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης, ενώ ο Πρόεδρος του Σιδηροκάστρου κ. Μητρόπουλος αναφέρθηκε σε προβλήματα όπως την μεταφορά των μαθητών, την οδοποιία, την αποκατάσταση ηλεκτροφωτισμού και θέματα ύδρευσης όπως έθιξαν οι περισσότεροι πρόεδροι όπως της Αγαλιανής και του Καμαριου στον Αετό όπου εδώ και χρόνια αντιμετωπίζουν μεγάλες ελλείψεις, ενώ ο Πρόεδρος του Μαράθου μίλησε για την καθαριότητα που πληρώνει ο ίδιος για να συμμαζευτεί η εικόνα του παραλιακού διαμερίσματος.
Για τα έργα του ΕΣΠΑ ο Αντιδήμαρχος Παναγιώτης Τσίγγανος τόνισε ότι έχουν υποβληθεί 4 έργα στο ΕΣΠΑ με μελέτες όπως η ύδρευση Κυπαρισσίας με τα έργα ομβρίων, οι Βιολογικοί των Γαργαλιάνων και του Κοπανακίου ενώ ετοιμαζονται άλλα 3 έργαως το τέλος Νοεμβρίου εφόσον ανοίξει το σχετικό μέτρο από την Περιφέρεια. Απάντησε σε θέματα αγροτικής οδοποιίας, χειριστές μηχανηματων του Δήμου, πυρασφάλεια, συνοτνισμός υπηρεσιών, καθημερινότητα. Οι
Ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Κόλλιας αποκάλυψε ότι θα υπάρξουν νέες συγκεντρώσεις ανά Δημοτική ενότητα προκειμένου να κατηγοριοποιηθούν τα προβλήματα ενώ έδωσε απαντήσεις τόσο για την οικονομική κατάσταση του Δήμου με σκοπό την άρτια οργάνωση του μηχανισμού είσπραξης εσόδων ενώ ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Σαμπαζιώτης εξέφρασε τη πίστη ότι με σωστή οργάνωση ο Δήμος θα αποπληρώσει τα χρέη του και θα καταφέρει να κάνει πράξη το όραμά της ισόρροπης ανάπτυξης αφού ολοκλήρώθηκε η απογραφή κι παρουσιάζεται στην Οικονομική επιτροπή.

1 Σχόλια

Νεότερη Παλαιότερη