google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Οι εξηγήσεις που έδωσε στο Δ.Σ. Τριφυλίας ο Δήμαρχος για τα ερωτήματα της αντιπολίτευσης

Οι εξηγήσεις που έδωσε στο Δ.Σ. Τριφυλίας ο Δήμαρχος για τα ερωτήματα της αντιπολίτευσης

Απαντώντας στις τοποθετήσεις ο Δήμαρχος κ. Κόλλιας είπε ότι η απογραφή θα τεθεί σε επόμενο Δ.Σ. εφόσον ολοκληρωθεί η διαδικασία ελέγχου, λέγοντας ότι στοιχεία της απογραφής υπάρχουν δημόσια οπότε σύμβουλοι μπορούν να λάβουν τα στοιχεία ενώ για τα έργα μπορεί κάθε ενδιαφερόμενος να τα ζητήσει από την Τεχνική υπηρεσία του Δήμου, ενώ για τον Οργανισμό του Δήμου πρέπει να περάσει από την εκτελεστική επιτροπή λέγοντας ότι οργανόγραμμα δεν υπάρχει αλλά λειτουργεί με την εκτελεστική πράξη του Δημάρχου. Για τις πληρωμές αιρετών δεν γνωρίζει ποιοί παλιοί και νέοι δεν έχουν πληρωθεί ενώ μόνο για φέτος μετά απο καθυστέρηση πληρώθηκαν οι περισσότεροι για τον τωρινό Δήμο, ενώ δεν υπάρχουν στοιχεία για τους πρώην αιρετούς με εξαίρεση τη περιοχή Φιλιατρών.
Για το θέμα επιστολής του κ. Χαλιακόπουλου δόθηκαν εξηγήσεις σε προηγούμενο Δ.Σ. καθώς ο Δήμος είχε πάρει απόφαση ότι δεν χρηματοδοτούνται σχήματα ξένων παραστάσεων εκτός Τριφυλίας αφού αυτή ήταν η ενιαία θέση του Σώματος, λέγοντας ότι συνατήθηκε με τον κ. Χαλιακόπουλο προ τριμήνου και δόθηκαν οι απαραίτητες εξηγήσεις απορώντας πως σκοπίμως εμφανίστηκε η επιστολή του. Τέλος για τη καντίνα στο Λαγκούβαρδο εξήγησε ότι η αθλιότητα της νομοθεσίας που οδηγεί σε μετακύλιση ευθύνης σε αρμοδίους είναι απαράδεκτη συζητώντας το θέμα με άλλους Δημάρχους και το λιμενάρχη για τους όρους παραχωρούνται άδειες αιγιαλιού.
Τέλος είπε ότι στη κριτική ακούμε με ευήκοα ώτα και επομένως περίοδος χάριτος στη κριτική δεν υπάρχει, ενώ περίδος χάριτος ζητάμε από τους πολίτες για την άθλια οικονομική κατάσταση της χώρας με μειωμένους πόρους κατά το ήμισυ λέγοντας ότι θα λέει κατάματα την αλήθεια στους δημότες όπως ότι...λεφτά δεν υπάρχουν και όλοι γνωρίζουν τη πραγματική κατάσταση, ενώ οι προμήθειες εγκρίθηκαν ήδη από την Οικονομική επιτροπή του Δήμου, καταλήγοντας ότι "το χαμαλήκι που τραβά ο Δήμαρχος και την ανησυχία για την επόμενη ημέρα, ειλικρινά αν το γνώριζα εκ των προτέρων δεν θα ασχολιόμουν με την αυτοδιοίκηση"...
Εθεσε το θέμα προσαρμογής των υπαλλήλων του Δήμου στη νέα δομική κατάσταση τόσο στο ωράιο, όσο και στην λειτουργία του ενώ για την ενότητα Κυπαρισσίας έχει προγραμματιστεί συνάντηση με τους υπαλλήλους για διευθέτηση ζητημάτων που προκύπτουν.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη