google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Δύο ένοπλες ληστείες στην Τερψιθέα...

Δύο ένοπλες ληστείες στην Τερψιθέα...

Αυξάνονται διαρκώς τα κρούσματα εγκληματικότητας και ο αριθμός των ληστειών που σημειώνονται τους τελευταίους μήνες στην Τερψιθέα Κυπαρισσίας, μετά και τις δύο που έγιναν προχθές από τρεις ένοπλους δράστες. Μάλιστα, το γεγονός αυτό αυξάνει το φόβο και την ανησυχία των κατοίκων της περιοχής και μεγαλώνει την ανασφάλεια που αισθάνονται ακόμη και «κλειδαμπαρωμένοι» στα ίδια τους τα σπίτια.
Οι δύο προχθεσινές ληστείες έγιναν, όπως είναι σχεδόν σίγουρο, από τους ίδιους δράστες, οι οποίοι είναι αλλοδαποί, σύμφωνα με τις περιγραφές των θυμάτων, και πιθανότατα γνωρίζουν καλά την περιοχή της Τερψιθέας.
Γύρω στις 3.00 τα ξημερώματα της Τρίτης, τρεις άγνωστοι με καλυμμένα τα πρόσωπά τους μπήκαν από το παράθυρο στην οικία του 69χρονου Γιώργου Στρατικόπουλου, λίγα μόλις μέτρα από την εθνική οδό. Με την απειλή ενός σκληρού αντικειμένου, τον λήστεψαν, με λεία χρηματικό ποσό και ένα κινητό τηλέφωνο.
Όπως μας είπε το θύμα, κοιμόταν όταν αντιλήφθηκε την παρουσία κάποιου στο δωμάτιο, ο οποίος τον άρπαξε και του φώναξε «τα λεφτά, τα λεφτά». Μετά, με αναμμένα τα φώτα, είδε πως ήταν τρεις οι άγνωστοι με κουκούλες. Όταν πήγε να ανασηκωθεί από το κρεβάτι, τον χτύπησαν, τον ακινητοποίησαν και τον σκέπασαν με ένα σεντόνι, ενώ τον απειλούσαν ζητώντας του «τα λεφτά». Στο μπαούλο δίπλα από το κρεβάτι είχε ένα φάκελο με κάποια χρήματα, τα οποία πήραν οι άγνωστοι. Αφού τα μέτρησε ο ένας, έσκισαν μια μπλούζα και έδεσαν τα πόδια του 69χρονου, απειλώντας τον πως, αν κουνηθεί, θα τον σκοτώσουν. Μετά ετράπησαν σε φυγή με τα πόδια. Όπως διαπίστωσε έπειτα ο 69χρονος, είχαν ψάξει το σπίτι, είχαν κόψει και το τηλέφωνο, είχαν αφήσει ένα ξύλο από δέντρο στο κρεβάτι διπλανού δωματίου, ενώ του πήραν και ένα κινητό τηλέφωνο.
Λίγο αργότερα, πιθανότατα οι ίδιοι δράστες, αφού μπήκαν σε σπίτι ιδιοκτησίας 55χρονης ημεδαπής, έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπά τους, αφαίρεσαν με την απειλή όπλου χρηματικό ποσό, κοσμήματα, καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο, ενώ στη συνέχεια διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κυπαρισσίας.


Από το 'Θάρρος'

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη