google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Ενωτικός εορτασμός στην εορτή του Τιμίου Σταυρού με υποτονική κίνηση στο πανηγύρι

Ενωτικός εορτασμός στην εορτή του Τιμίου Σταυρού με υποτονική κίνηση στο πανηγύρι

ΕΝΩΤΙΚΟΣ ήταν ο εορτασμός Ύψωσις του Τιμίου σταυρού στην Κυπαρισσία. Στις εκδηλώσεις έδωσαν το παρών τόσο ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Τατούλης, η κα Ντίνα Νικολάκου και ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Γιωργος Μπακούρος με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Αλευρά, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κα Νάντια Γιαννακοπούλου που ήταν και η μοναδική εκπρόσωπος από την Βουλή, εκ μέρους της Ν.Δ. ο Δημήτρης Σαμπαζιώτης, οι Δήμαρχοι Τριφυλίας κ. Κόλλιας, Οιχαλίας κ. Μπάμης, Πύλου-Νέστορος κ. Καφαντάρης, Αργότερα ο Περιφερειάρχης περπάτησε με τα πόδια στην πόλη φτάνοντας στην κεντρική πλατεία όπου συνομίλησε πίνοντας ένα καφέ με τους φορείς της Τριφυλίας ακούγοντας τα προβλήματα που απασχολούν την κοινωνία και την αυτοδιοίκηση.
ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΕΤΑΙΡΟΣ Η ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ
Ο Περιφερειάρχης κ .Τατούλης σε αναφορά του για τα έργα του ΕΣΠΑ διετύπωσε την άποψη ότι 'η Περιφέρεια επιμένει στο μήνυμα της εξωστρέφειας με πολιτική που θα εξασφαλίσει την ανάπτυξη και την βιωσιμότητα της οικονομίας, ενώ σε ότι αφορά το ΕΣΠΑ θα διοχετευθούν εργαλεία ανάπτυξης ισομερώς της περιφέρειας καθώς θα απορροφήσουμε όλους τους πόρους που απαιτούνται' κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στην Κυπαρισσία η οποία αποτελεί μια περιοχή που χρήζει αναπτυξιακού προσανατολισμού. Παράλληλα αφουγκράστηκε τα προβλήματα που απασχολούν την περιοχή για τα οποία έχει ιδία γνώση όπως το λιμάνι, οι οδικοί άξονες αλλά και οι μελέτες που προετοιμάστηκαν. Ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Κόλλιας εκτός από ευχές διαβεβαίωσε ότι τα έσοδα από το πανηγύρι θα έχουν ανταποδοτικό χαρακτήρα για ενίσχυση του εμπορικού κέντρου της πόλης, γεγονός που ικανοποίησε τον Πρόεδρο του Εμπορικού συλλόγου για το παραπάνω αιτημά του.
ΥΠΟΤΟΝΙΚΗ Η ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ
Η οικονομική ύφεση έχει αποτυπωθεί και φέτος στο πανηγύρι της Κυπαρισσίας όπου κυριαρχούν περισσότεροι οι υπαίθριες ψησταριές παρά τα είδη ανάγκης για το σπίτι. Οι καταναλωτές υπό τον φόβο των μέτρων ψώνιζαν ελάχιστα απαραίτητα πράγματα από τους πάγκους των μικροπωλητών όπου προιόντα προσφέρονται σε ελκυστικές τιμές ιδίως από ελληνικές βιοτεχνίες ενώ μόνο οι ψησταριές με την παραδοσιακή γουρουνοπούλα και το σουβλάκι είχαν την τιμητική τους ιδίως σε παρέες που βγήκαν μια βόλτα για να περάσουν από το πανηγύρι το οποίο θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή. Οι μικροπωλητές σε γενικές γραμμές μιλούν για μείωση του τζίρου που φτάνει πάνω από το 40% επειδή ο κόσμος πλέον αγοράζει τα απολύτως απαραίτητα και συνδυάζει το φαγητό με την έξοδό του.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη