google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Θετική η επίσκεψη Κουβέλη στο Νοσοκομείο της Κυπαρισσίας

Θετική η επίσκεψη Κουβέλη στο Νοσοκομείο της Κυπαρισσίας

Την Κυριακή 25-9-2011 ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς κος Φώτης Κουβέλης επισκέφθηκε το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας. Τον υποδέχτηκε το Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου και ο Διοικητής κος Πάνος Μπόζος. Στο σύντομο καλωσόρισμα του παρουσίασε την κατάσταση των πραγμάτων στο Νοσοκομείο.
‘’ Κύριε Πρόεδρε
σας καλωσορίζουμε στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας και σας ευχαριστούμε για την τιμή που μας κάνετε. Θεωρούμε ότι η επίσκεψή σας στο Νοσοκομείο γίνεται για να εκφράσετε τη συμπαράστασή σας στη Δημόσια Υγεία που σήμερα κάτω από τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που διανύει η χώρα μας δοκιμάζεται και αυτή .
Κύριε Πρόεδρε
το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας υπάρχει και λειτουργεί από το 1946 και καλύπτει υγειονομικά μια τεράστια περιοχή που εκτείνεται από τα όρια Πυλίας μέχρι και την επαρχία Ολυμπίας παρ’ ότι βρίσκεται σε άλλο νομό, το νομό της Ηλείας.
Το Νοσοκομείο υπάρχει και λειτουργεί χάρις στους μεγάλους ευεργέτες και δωρητές που διαχρονικά στηρίζουν το Νοσοκομείο
Χαρακτηριστικά σας αναφέρω ότι :
1. το 1932 ο αείμνηστος Γεώργιος Αλεξόπουλος δώρισε άπασα την περιουσία του για την ίδρυση Νοσοκομείου. Ο Αλεξόπουλος διαπίστωσε ότι τις μέρες εκείνες (ημέρες δύσκολες και τότε για την πατρίδα μας, ημέρες που η Ελλάδα έβγαινε ακόμη από τη Μικρασιατική Καταστροφή ημέρες που η παγκόσμια οικονομική κρίση του 1929 έφερνε φτώχεια και δυστυχία παντού), οι πολίτες τουλάχιστον στο θέμα της υγείας πρέπει να νοιώθουν ασφαλείς. Είναι συγκλονιστικό το σκεπτικό του έτσι όπως διατυπώνεται στη διαθήκη του
2. το 1946 θεμελιώνεται το Νοσοκομείο. Πάλι η χώρα ήταν στη δίνη πόνου, μίσους και συμφοράς. Τονίζω αυτές τις 2 χρονολογίες για να αντιληφθούμε ότι τα χρόνια εκείνα οι άνθρωποι θεωρούσαν ότι καμία κοινωνία δεν μπορεί να σταθεί, κανένα μέτρο δεν έχει τύχη, αν οι πολίτες δεν εξασφαλίσουν ένα μίνιμουμ δίχτυ ασφαλείας στα θέματα της υγείας .
3. έκτοτε το παράδειγμα του Αλεξόπουλου το ακολούθησαν πολλοί. Έτσι έχουμε νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου, Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, Νέα Χειρουργεία, νέα ασθενοφόρα, νέο εξοπλισμό γενικά. Σας αναφέρω Κύριε Πρόεδρε ότι το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας όλα αυτά τα χρόνια πολύ λίγο έχει επιβαρύνει το Ελληνικό Δημόσιο τουλάχιστον ως προς τις υποδομές
4. Οι δωρεές αυτές δεν έγιναν τυχαία. Οι συμπολίτες μας αναγνώρισαν και αναγνωρίζουν τη μεγάλη προσφορά του Νοσοκομείου στην ευρύτερη περιοχή.
5. σήμερα Κύριε Πρόεδρε το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, όπως και όλο το σύστημα Υγείας περνάει δύσκολες ώρες. Γίνεται μια τεράστια προσπάθεια νοικοκυρέματος, εξοικονόμησης πόρων και καταπολέμησης της σπατάλης. Περνάμε σε μια νέα φάση συνένωσης των δυνάμεων, αλλάζει ο τρόπος λειτουργίας. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι είναι για το καλό. Η διοίκηση και το σύνολο του Ιατρικού, Νοσηλευτικού, Διοικητικού προσωπικού δίνουν καθημερινά μάχη, υπερβαίνουν τους εαυτούς τους, ξεπερνούν τις προσωπικές πικρίες και ανασφάλειες. Υπηρετούν πρώτα και κύρια το Δημόσιο συμφέρον των συμπολιτών και των επισκεπτών.
Ζητάμε και τη δική σας συμπαράσταση για περαιτέρω ενίσχυση του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας και όχι υποβάθμιση ή συρρίκνωση.
Το χρωστάμε στους πολίτες της ευρύτερης περιοχής, το χρωστάμε εν τέλει στον Γ. Αλεξόπουλο.
‘’
Ο κος Κουβέλης αφού τόνισε την ιδιαίτερη αξία που έχεις στις ημέρες μας η ενίσχυση της Δημόσιας Υγείας, υποσχέθηκε ότι στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου θα ζητήσει την ενδυνάμωση των δομών Υγείας της περιοχής της Δυτικής Μεσσηνίας.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη