google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Αδιάβαστο.. το υπουργείο Παιδείας στη πρεμιέρα των σχολείων

Αδιάβαστο.. το υπουργείο Παιδείας στη πρεμιέρα των σχολείων

ΑΔΙΑΒΑΣΤΟ...έπιασαν οι γονείς το υπουργέιο Παιδείας με σοβαρές ελλείψεις τόσο σε βιβλία οσο και σε καθηγητές ειδικοτήτων ενώ προβλήματα παρουσιάστηκαν ακόμα και στην μεταφορά των μαθητών σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία.
Στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης τα κενά ήταν εμφανή αφού τα πρωτάκια εκτός απο βιβλία πήραν φωτοτυπίες χωρίς να γνωρίζουν πως θα χρησιμοποιηθούν, ενώ μικρά κενά παρουσιάστηκαν σε διασκάλους σε Φιλιατρά και Γαργαλιάνους. Στο Γυμνάσιο και Λύκειο Κυπαρισσίας υπάρχουν μικρά κενά εκπαιδευτικών ειδικοτήτων ενώ μόνο το λύκειο είχε μαι σχετική επάρκεια βιβλίων. Στις υπόλοιπες πόλεις τα βιβλία με το πλήρες πρόγραμμα που δόθηκε συνοδεύτηκε μόνο απο το 20% των βιβλίων που διανεμήθηκαν.
Προβλήματα είχαμε στη μεταφορά των μαθητών καθώς όπως επιβεβαίωσε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Γιάννης Μερκούρης από τα 143 δρομολόγια μόνο τα 25 αφορούν λεωφορεία και τα υπόλοιπα μεταφορά με ταξί η οποία δεν έγινε σε περιοχές της ενότητας Αυλώνα και Τριπύλας με αποτέλεσμα ορισμένα παιδιά να μην φτάσουν ποτέ στο σχολείο, αλλά εικάζει ότι η κατάσταση θα εξομαλυνθεί όσο περνούν οι ημέρες.

Η ΕΙΚΟΝΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΊΑ ΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ....
Πρώτη ημέρα στο 1ο και 3ο Δημοτικό όπου ο Διευθυντής του 1ου Δημοτικού κ. Κώστας Πολίτης ευχήθηκε καλή χρονιά και καλή πρόοδο ευχαριστώντας για την συνεργασία στο παρλεθόν με τον Δήμο Κυπαρισσίας λέγοντας ότι ο Δήμος θα είναι αρωγός στο πλευρό του σχολείου και στο μέλλον ενώ ο Διευθυντής του 3ου Δημοτικού καλωσορίζοντας ιδιαίτερα τα παιδιά της πρώτης τάξης που ανοίγουν τα φτερά τους στη σχολική ζωή. Παράλληλα αναφερόμενος στους χαλεπούς καιρούς ΄μίλησε για 'βαρέλι που θα έχει πάτο και θα πιάσουν τόπο οι θυσίες των γονιών για μόρφωση και δικαίωμα στην ζωή' στέλνοντας μήνυμα προς τους αυριανούς ακαδημαικούς πολίτες.
Μετά μουσικής όμως πραγματοποιήθηκε ο καθιερωμένος αγιασμός....στο Γυμνάσιο και Λύκειο της Κυπαρισσίας. Στο Γυμνασιο διαβαστηκε μήνυμα του Μητροπολίτη Τριφυλίας- Ολυμπία κ. Χρυσοστόμου ο οποίος παρέστη στον αγιασμό σχολείων στο Επιτάλιο Ηλείας ενώ ευχές έδωσε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Γιάννης Μερκούρης ο οποίος υποσχέθηκε ότι παρά τους δύκσολους καιρούς η τοπική αυτοδιοίκηση με τους φορείς θα βάλουν πλάτη για να υπερνικηθούν τα εμπόδια σε ανάγκες που αντιμετωπίζει το σχολείο, ενώ η Διευθύντρια του σχολείου κ. Μάτα Μπαρτζελιώτη μίλησε με λόγια αγάπης στους μαθητές για να υπάρξει μια καλή σχολική χρονιά χωρίς εντάσεις, προβλήματα αλλά με πυξιδα την γνώση και το μέλλον.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη