google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Πολιτική στήριξη Πιπιλή με ανεξήγητο τρόπο στον Πετράν

Πολιτική στήριξη Πιπιλή με ανεξήγητο τρόπο στον Πετράν

του Πάνου Παπαδόπουλου
Δεν μπορεί να εξηγηθούν διαφορετικά οι δηλώσεις της Φωτεινής Πιπιλή για τον Πέτρο Τατούλη τις τελευταίες ημέρες, μια που η Βουλευτής της ΝΔ που έχει ρίζες από την Ηλεία (όπου διαθέτει και περιουσία βακουφικής προέλευσης) με αυτές πρακτικά στηρίζει τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου στην πορεία του για την διεκδίκηση της θέσης του προέδρου της ΕΝΠΕ.
Η έμπειρη δημοσιογράφος και πολιτικός έχοντας κάνει το ίδιο την περίοδο των εκλογών του προηγούμενου Νοεμβρίου, με αντίστοιχου περιεχομένου δηλώσεις πρακτικά προσέφερε στον Πέτρο Τατούλη προβάδισμα απέναντι στον αντίπαλο του Μεσσήνιο πολιτικό Δημήτρη Δράκο. Τα αποτελέσματα και των δύο εκλογικών αναμετρήσεων επιβεβαίωσαν την δυναμική που η Φωτεινή Πιπιλή προσέδωσε στον Πέτρο Τατούλη με τις τότε δηλώσεις 'στήριξης' προς αυτόν.
Η κα Πιπιλή που γνωρίζει τα μυστικά της επικοινωνίας και της αντίστροφης ψυχολογίας, αλλά και την αντίδραση του κόσμου σε χαρακτηρισμούς, επέλεξε να δώσει έναν τίτλο στον Πέτρο Τατούλη που προφανώς ταιριάζει στα μέλη του Σουλτανάτου της Πελοποννήσου, όπως αυτό είχε στηθεί για δεκαετίες με εργαλείο την πολιτική τρομοκρατία του διχασμού της μετεμφυλιακής περιόδου, όπου στην Πελοπόννησο συνέβησαν εγκλήματα ανάμεσα στα δύο αντίπαλα τότε πολιτικά στρατόπεδα της αριστεράς και των νικητών των τότε κυβερνήσεων της Δεξιάς.
Είναι προφανές ότι οι τίτλοι που η κα Πιπιλή αναβιώνει στις τοπικές κοινωνίες, περιγράφοντας τον κολλητό της στην Βουλή Πέτρο Τατούλη, συνειρμικά ταιριάζουν στην παρωχημένη ελίτ της Πελοποννήσου η οποία παραδοσιακά διατηρούσε εξέχουσες θέσεις στις ηγετικές ομάδες της ΝΔ δημιουργώντας στεγανά που θα ακύρωναν κάθε αμφισβήτηση του εξουσιαστικού μοντέλου της Τουρκοκρατίας και των Σουλτανάτων, στα οποία και τότε η ελίτ αυτή διατηρούσε εξέχουσα θέση στην ύπνωση της ελληνικής κοινωνίας για την εξυπηρέτηση αλλότριων με τα εθνικά συμφερόντων.
Προφανώς η Φωτεινή Πιπιλή εν μέσω βρασμού στην Συγγρού, για την επιλογή υποψήφιων βουλευτών στην Α' Αθήνας από την οποία εκλέγεται, αποφάσισε να χαράξει δική της πορεία στο φλέγον θέμα της στήριξης υποψηφίου για την ΕΝΠΕ που μπορεί να αποτελέσει εργαλείο συναίνεσης στον Αντώνη Σαμαρά που ψάχνει ευκαιρίες να αποκτήσει την πολιτική ατζέντα στην κεντροδεξιά, την οποία και έχει χάσει με την δεξιά στροφή την οποία έκανε στο κόμμα την προηγούμενη περίοδο.
Η Φωτεινή Πιπιλή τελικά είναι ο μεγαλύτερος οπαδός και υποστηρικτής του Πέτρου Τατούλη σε σημείο που θα την χαρακτήριζε κανείς και γιουσουφάκι του, προσδίδοντας στον Πετράν, με την πολιτική της πρακτική από νωρίς τον ρόλο του καταλύτη στην διαδικασία επιλογής υποψηφίου από την ΝΔ για την ΕΝΠΕ. Βλέπετε δεν μπορεί ο Αντώνης να χάσει και σε τρίτη εκλογική διαδικασία από τον Πέτρο Τατούλη λόγος για τον οποίο μεθοδεύτηκε από την ΝΔ και ο οχετός λάσπης σε βάρος της οικογένειας του. Προφανώς κανένας δεν διδάχθηκε από το σφάλμα των Περιφερειακών. Το δις εξαμαρτείν όμως ουκ ανδρός σοφού...

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη