google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Όχι στην κατάργηση του ΚΕΓΕ Κυπαρισσίας

Όχι στην κατάργηση του ΚΕΓΕ Κυπαρισσίας

Σχετικά με τις προβλέψεις του Σχεδίου Νόμου - Σύσταση Οργανισμού «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ – ΔΗΜΗΤΡΑ και άλλες διατάξεις» που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, ο Δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Νέα θύματα της «προκρούστειας» πολιτικής της Κυβέρνησης φαίνεται πως αυτή τη φορά θα είναι τα Κέντρα Γεωργικής Εκπαίδευσης (ΚΕΓΕ) Κυπαρισσίας και Φιλιατρών, με πραγματικά βέβαια θύματα τους αγρότες και κυρίως τους νέους αγρότες της αγροτομάνας Τριφυλίας.
Ειδικότερα από την ανάγνωση των πινάκων που έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων (ανάρτηση 4 Αυγούστου 2011) και μέσα βέβαια από τις ασάφειες τους, φαίνεται ότι στη θέση των 70 ΚΕΓΕ του συγχωνευομένου Ο.Γ.Ε.Ε.Κ.Α. «ΔΗΜΗΤΡΑ» δημιουργούνται 7 Κέντρα Αγροτικής Κατάρτισης του νέου ενιαίου πλέον «Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού ΔΗΜΗΤΡΑ» (Βλέπετε πίνακα με τον τίτλο: ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ). Σε άλλο πίνακα με τον τίτλο: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ προβλέπεται η σύσταση 7 Περιφερειακών Διευθύνσεων και καθόσον μας αφορά προβλέπεται η σύσταση Περιφερειακής Διεύθυνσης Πελοποννήσου – Δυτικής Ελλάδας – Ιονίου με έδρα την Πάτρα. Σύμφωνα με τον ίδιο πίνακα σε κάθε περιφερειακή Διεύθυνση συστήνεται ένα «Κέντρο Γεωργικής Κατάρτισης» το οποίο θα σχεδιάζει και θα υλοποιεί προγράμματα κατάρτισης στην έδρα κάθε Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, δηλαδή στην καλύτερη περίπτωση στην Τρίπολη!
Αν αυτή είναι η σωστή ερμηνεία των πινάκων τότε θα πρόκειται για σοβαρό «χτύπημα» στην καρδιά της οικονομίας του τόπου μας που είναι ο αγροτικός τομέας και η ανάγκη της συνεχούς επιμόρφωσης των παραγωγών στα νέα καλλιεργητικά δεδομένα που διαρκώς εξελίσσονται.
Θα περιμένουμε τις αναγκαίες αποσαφηνίσεις κι ανάλογα από κοινού με τους αγροτικούς συλλόγους και τους φορείς των παραγωγών θα αναπτύξουμε τις δράσεις μας.
Πάντως θα είναι κρίμα τα δύο στολίδια του Δήμου μας ΚΕΓΕ Φιλιατρών και ΚΕΓΕ Κυπαρισσίας να γίνουν κι αυτά βορρά στην αδηφάγα «Καλλικρατική» μανία της Κυβέρνησης και των υποβολέων της».

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη