google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Επιτροπή τουρισμού και παράταση για τον Βιολογικό στο Δ.Σ. Τριφυλίας

Επιτροπή τουρισμού και παράταση για τον Βιολογικό στο Δ.Σ. Τριφυλίας

ΜΕ θέματα τουρισμού και παρατάσεις έργων ασχολήθηκε στην 19η συνεδρίασή του το Δ.Σ. Τριφυλίας σε μια καλοκαιρινή συνεδρίαση με αρκετά θέματα ωστόσο να αφορούν αιτήσεις δημοτών της ευρύτερης περιοχής του Δήμου και ελάχιστα εκτός ημερησίας.
Σε ότι αφορά το πρώτο θέμα κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε η υποβολή πρότασης ένταξης στο Π.Ε.Π. Πελοποννήσου ΕΣΠΑ του έργου που αφορά την Ολοκλήρωση δικτύου ύδρευσης Φιλιατρών καθώς η μελέτη που ετοιμάστηκε έχει ωριμότητα επάρκειας με το κόστος να ανέρχεται σε 750.000 ευρώ.
Στο 2ο θέμα κατά πλειοψηφία πέρασε η επικαιροποίηση απόφασης του Δ.Σ τέως Δήμου Αυλώνος σχετικά με εξέταση ενστάσεων λογαριασμών ύδρευσης σε 9 δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου. Το ενδιαφέρον 3ο θέμα αφορούσε την συγκρότηση επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Τριφυλίας η οποία μετά από πρόταση του αρμόδιου Αντιδημάρχου κ. Ανδρινόπουλου θα είναι 11μελής με σκοπό την ουσιαστική αναβάθμιση της τουριστικής εικόνας του τόπου μας και την εξωστρέφεια του Δήμου στο τουριστικό τομέα για το μέλλον. Σε ότι αφορά τα μέλη της επιτροπής θα είναι ο κ. Στάθης Ανδρινόπουλος με αναπληρωτή του τον Καλλίνικο Κυριακουλόπουλο, τον κ. Παγάνη και τον κ. Σαμπαζιώτη από την πλειοψηφία, τους κ. Αγγελόπουλο και Παν. Σταματελόπουλο από την αντιπολίτευση, ενώ ειδικός εμπειρογνώμονας ορίστηκε ο κ. Χατηωσήφ από την περιοχή της Costa Navarino ενώ τα υπόλοιπα μέλη θα προέρχονται από το χώρο της Ενωσης Ξενοδόχων, τους Αγροτικούς Συλλόγους και εκπρόσωπο των ταξιδιωτικών γραφείων. Για το θέμα που πέρασε κατά πλειοψηφία λόγω καταψήφισης από τον κ. Κουκούμη εξήγησε ότι ο τουρισμός δεν εξαρτάται από την λειτουργία μιας επιτροπής αλλά από την ουσία. Επίσης κατά πλειοψηφία πέρασε και η Εγκριση κανονισμού λειτουργίας της επιτροπής που ενδέχεται να τροποποιηθεί εφόσον χρειαστεί όπως είπε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος.
ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΎ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΣΑΤΑ ΣΤΟΝ ΑΕΤΟ
Μια ακόμα χρονική παράταση η οποία όλοι ευχήθηκαν να είναι η τελευταία έλαβε από το Σώμα για τον Βιολογικό καθαρισμό της Κυπαρισσίας ως τέλος Νοεμβρίου με καταληκτική ημερομηνία. Όπως εξήγησε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Σαμπαζιώτης "το έργο ολοκληρώθηκε και απέμεινε η σύνδεση υψηλής τάσης με την ΔΕΗ, ωστόσο αρχικά μετά από υπόδειξη της Διεύθυνσης Βιομηχανίας που ζήτησε αδειοδότηση για λειτουργία εργοστασίου κινήθηκαν οι απαραίτητες διαδικασίες ώστε ο φάκελλος να εγκριθεί τις επόμενες ημέρες και μετά από την νέα αυτοψία της ΔΕΗ εντός τριμήνου θα προχωρήσει στην ηλεκτροδότηση πλήρως των εγκαταστάσεων". Το θέμα εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία μετά τις σχετικές αναφορές.
Τέλος τροποποιήθηκε η κατανομή ΣΑΤΑ για την ενότητα Αετού καθώς ο κ. Π. Τσίγγανος αναφέρθηκε στα έργα αποχέτευσης που πρέπει να ολοκληρωθούν στην περιοχή του Κοπανακίου με κόστος 40.000 ευρώ σε ότι αφορά τις συνδέσεις οικιών ενώ διευκρινιστικές ερωτήσεις έθεσαν για τις εργασίες τόσο ο κ. Γαλάνης όσο και άλλοι σύμβουλοι καθώς το έργο δεν μπορούσε να χρηματοδοτηθεί από ιδίους πόρους αφού τα έσοδα της Δ.Ε. Αετού είναι 70.000 ευρώ περίπου τον χρόνο από λογαριασμούς ΔΕΗ και το πανηγύρι, ενώ τονίστηκε ότι το έργο είχε απενταχθεί αλλά η εργολαβία εκτελείτο κανονικά ώστε να ολοκληρωθεί στις συμβατικές ημερομηνίες...

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη