google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Ψηφίστηκε ο νέος Κανονισμός λειτουργίας του Δ.Σ. Τριφυλίας

Ψηφίστηκε ο νέος Κανονισμός λειτουργίας του Δ.Σ. Τριφυλίας

ΜΕ τον κανονισμό λειτουργίας και κατανομές χρηματοδοτήσεων απασχόλησαν ως κύρια θέματα το Δ.Σ. Τριφυλίας σε μια ακόμα θερινή συνεδρίαση. Το 1ο θέμα αφορούσε την κατανομή της 1ης ΣΑΤΑ 2011 η οποία αναμενόταν εδώ και μήνες καθώς οι θεσμοθετημένοι πόροι απασχολούν τους Δήμους.
Ο Αντιδήμαρχος κ. Π. Τσίγγανος προέβη σε εισήγηση η οποία αφορούσε κατανομή 65.000 ευρώ σε Κυπαρισσία, Φιλιατρά, Γαργαλιάνους, με 32.000 ευρώ σε Αυλώνα και Αετό και 14.000 ευρώ για Τριπύλα δίνοντας την εξήγηση ότι με τα ποσά αυτά θα καλυφθούν συνεχιζόμενα έργα δηλαδή έργα πρώτης ανάγκης στις Δημοτικές ενότητες. Ο κ. Κουκούμης ζήτησε πίνακα καταγραφής των έργων εκτιμώντας ότι πρόκειται για ψίχουλα. Ο κ. Μπακούρος μίλησε για κατακερματισμό έργων με απουσία πόρων στα χωριά, ενώ ο κ. Σουρέτης τόνισε ότι η τοποθέτηση των έργων είναι σωστή. Ο Δήμαρχος πάντως υποστήριξε ότι σύντομα θα δοθεί πάγια Προκαταβολή στα χωριά για αντιμετώπιση καίριων αναγκών τους στα πλαίσια δημοσιονομικής πρακτικής, ξεκαθαρίζοντας ότι 'φέτος είναι χρονιά νοικοκυρέματος και άμεσων αναγκών'. Η πρόταση ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία με λευκό από τον κ. Κουκούμη.
Το 2ο θέμα αφορούσε την κατανομή πόρων για πυροσπροστασία ύψους 98.00 ευρώ με βάση προγραμματισμό που έγινε από το Δήμο και το Δασαρχείο με συγκεκριμένους καθαρισμούς αντιπυρικών ζωνών και έργα πυοροπροστασίας και προσβασιμότητας σε ορεινούς όγκους απότην Μάλη μέχρι τα Πλατάνια τα οποία θα γίνουν με αναθέσεις έργου. Ο επικεφαλής της μειοψηφίας κ .Σωτηρόπουλος διαφώνησε για τις εργολαβίες και κατατμήσεις έργων, ενώ ο κ. Κουκούμης είπε ότι τα κονδύλια έπρεπε να κατανεμηθούν από το Μάιο, ενώ για καθυστέρηση έκανε λόγο ο κ. Κατσαργύρης μιλώντας για μια εργολαβία, ενώ ο κ. Κόλλιας πρόσθεσε ότι οι εργολαβίες δεν σημαίνει αυτόματα κατακρεουργήσεις έργων αλλά έργα ανάγκης. Τελικά ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία με 1 ψήφο κατά από τον κ. Κουκούμη ενώ η αντιπολίτευση ψήφισε υπέρ μόνο για το κομμάτι της αποδοχής χρηματοδότησης.
Για το 3ο θέμα που αφορούσε δωρεά ακινήτου στην είσοδο της πόλης της Κυπαρισσίας η οποία δεν είχε γίνει αποδεκτή λόγω διαφοράς τοπογραφικών με τις οικοδομικές γραμμές όπου τελικά αποφασίστηκε η μη αποδοχή του ακινήτου μέχρι να ξεκαθαριστεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς.
ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ Ο ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Καλκαβούρας εισηγήθηκε το νέο κανονισμό λέγοντας ότι 'υπάρχουν ασφαλιστικές δικλείδες με χρόνο για εισηγητές και δημοτικούς συμβούλους ώστε να αναπτύξουν το θέμα της συζήτησης επιτρέποντας δευτερολογία σε όσους έχουν τοποθετηθεί αρχικά'. Ο Νέος Κανονισμός περιλαμβάνει 15 άρθρα με υποχρεώσεις και δικαιώματα Δημοτικών συμβούλων, ενώ ο κ. Κατσαργύρης ζήτησε ο ορισμός των 3 ημερών να διατυπωθεί ως 3 εργάσιμες ημέρες αλλά ο Πρόεδρος δεσμεύθηκε ότι δεν θα υπάρξουν αποκλίσεις ημερομηνιών, ενώ 5 πλήρεις ημέρες ζήτησε αρχικά ο κ. Πετρόπουλος. Ο κ. Μπασδάνης υπογράμμισε ότι μπορούν να υιοθετηθούν προτάσεις για εύρυθμη λειτουργία ενώ υπήρξαν τοποθετήσεις για διεξαγωγή συνεδρίασης την Τετάρτη, ενώ για πρώτη φορά θεσμοθετείται πλέον το Γραφείο Αντιπολίτευσης. Ο κ. Πετρόπουλος μίλησε για ανοικτό Δ.Σ. στο λαό και τελικά μετά από διευκρινίσεις που δόθηκαν το θέμα ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από τις 2 παρατάξεις με 1 ψήφο κατά από τον κ. Κουκούμη ο οποίος θεωρεί ότι ο Κανονισμός ακολουθεί τα χνάρια του Καλλικράτη στο τρόπο λειτουργίας του Δ.Σ.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη