google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Για 7η χρονιά το Παζάρι Αντικών προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες

Για 7η χρονιά το Παζάρι Αντικών προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες

ΞΕΚΙΝΗΣΕ με θετικούς οιωνούς το παζάρι, που διοργανώνεται για έβδομη χρονιά στο Μεγάλο Καλντερίμι από το Δήμο Κυπαρισσίας και την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «Πρόγραμμα για την Προστασία & Ανάδειξη της Παλιάς Πόλης της Κυπαρισσίας», φέρνει στο νου μνήμες από το Σταυροπάζαρο που υπήρχε εκεί για εκατοντάδες χρόνια.
Η εκδήλωση που αποτελεί πλέον θεσμό διεξάγεται για 7η συνεχή χρονιά και φέτος οι επισκέπτες αναμένεται σύμφωνα με την υπεύθυνη του προγράμματα 'Ανάδειξη και Προστασία της Παλιάς Πόλης' κας Τζίμας Ιμιρζιάδη να ξεπερνά τους 10.000 επισκέπτες. Μάλιστα μας τόνισε παρουσία του Δημάρχου κ. Κόλλια και Αντιδημάρχου κ. Σαμπαζιώτη ότι το παζάρι συγκεντρώνει παλαιοπώλες από το Μοναστηράκι, Αθήνα, Πάτρα, Καλαμάτα ενώ για πρώτην φορά υπήρξε ενδιαφέρον από επισκέπτες να μείνουν στη περιοχή ζητώντας από τους διοργανωτές διαμονή σε ξενοδοχεία της περιοχής γεγονός που αποδεικνύει ότι ο θεσμός έχει ήδη καθιερωθεί και τουριστικά, ενώ φέτος για πρώτη φορά από τον κ. Βασίλη Ματσινόπουλο εκτίθενται παλιές φωτογραφίες της πόλης με μοναδικό άρωμα εποχής.
Το παζάρι λειτουργεί από το 2005 και είναι το μοναδικό περιοδικό υπαίθριο παζάρι αντικών στην Ελλάδα.
Διοργανώνεται στα πρότυπα των ανάλογων παζαριών που γίνονται στην Ευρώπη κυρίως στην Γαλλία και στην Ιταλία.Το 2010 περισσότεροι από 10.000 άτομα επισκέφθηκαν το παζάρι και τους πάγκους των παλαιοπωλών.
Η Κυπαρισσία αναπτύσσει γύρω από το Κάστρο την Παλιά Πόλη, η οποία έχει κηρυχθεί από το υπουργείο Πολιτισμού ως παραδοσιακός διατηρητέος οικισμός και αρχαιολογικός τόπος.
Στα 26 περίπτερα του παζαριού υπάρχουν παλιά ελληνικά έπιπλα και είδη σπιτιού, αντίκες από τη Γαλλία, βρετανικές πορσελάνες, κεραμικά και πέτρινα δοχεία, πίνακες, όπλα και χιλιάδες άλλα αντικείμενα.
Παράλληλα με το παζάρι, το «Πρόγραμμα για την Προστασία & Ανάδειξη της Παλιάς Πόλης της Κυπαρισσίας» διοργανώνει τριήμερη γευσιγνωσία των Τριφυλιακών Οίνων στον καταπράσινο Δημοτικό Κήπο. Οι ώρες λειτουργίας του παζαριού είναι από τις 10:00 το πρωί μέχρι τις 24:00 το βράδυ (πληροφορίες : Τζίμα Ιμιρζιάδη 6936 056130).

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη