google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Υποχρέωση των Δήμων να απομακρύνουν εγκαταλελειμμένα οχήματα

Υποχρέωση των Δήμων να απομακρύνουν εγκαταλελειμμένα οχήματα

Όχι μόνο στον εντοπισμό αλλά και στην απομάκρυνση των εγκαταλελειμμένων οχημάτων πρέπει να προχωρούν οι Δήμοι, όπως προκύπτει από έγγραφο του υπουργού Εσωτερικών, Χάρη Καστανίδη, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση σχετικής ερώτησης του βουλευτή του ΛΑΟΣ, Κώστα Αϊβαλιώτη.
Ο κ. Καστανίδης επισημαίνει ότι "ο εντοπισμός και η απομάκρυνση των εγκαταλελειμμένων οχημάτων ανήκει στην αποκλειστική αρμοδιότητα των Δήμων" και προσθέτει ειδικότερα ότι, σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, οι Δήμοι δεν αρκούνται στον εντοπισμό και χαρακτηρισμό ενός οχήματος ως εγκαταλελειμμένου, αλλά υποχρεούνται, μετά το πέρας της διαδικασίας που περιγράφεται στο σχετικό Προεδρικό Διάταγμα, να προχωρήσουν άμεσα στην απομάκρυνσή του και την παράδοση σε εγκεκριμένο σύστημα εναλλακτικής διαχείρισης οχημάτων.
Ο βουλευτής του ΛΑΟΣ είχε επισημάνει ότι εκατοντάδες είναι τα εγκαταλελειμμένα οχήματα σε Δήμους ιδίως της Αττικής και είχε ζητήσει την επίλυση του προβλήματος.
Με αφορμή την ερώτηση, ο υπουργός Εσωτερικών ενημερώνει ότι, σύμφωνα με στοιχεία του Δήμου Αθηναίων, από 1.1.2011 έως 20.5.2011, οι Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Καθαριότητας εντόπισαν και κατέγραψαν 1.950 εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα, εκ των οποίων τα 1.151 τα απομάκρυναν και τα παρέδωσαν σε εγκεκριμένο σύστημα εναλλακτικής διαχείρισης, ενώ τα υπόλοιπα θα απομακρυνθούν μόλις ολοκληρωθούν οι νόμιμες διαδικασίες.
Ο υπουργός ενημερώνει επιπλέον ότι ο Δήμος Αθηναίων έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες για συνεργασία του με δύο εταιρείες, οι οποίες θα αποσύρουν ΙΧ οχήματα με δικά τους μέσα.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη