google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 'Δημήτρη μου, Δημήτρη μου' έκλεισες την...αγορά και θές τα ρέστα;

'Δημήτρη μου, Δημήτρη μου' έκλεισες την...αγορά και θές τα ρέστα;

ΣΤΟΝ κόσμο του δειχνει οτι παραμένει ο πρώην υφυπουργός και συμπατριώτης μας Δημήτρης Κουσελάς εμφανιζομενος χωρίς ιδέα απο οικονομικά στην εισηγησή του για το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα όπου ακούστηκαν αρκετές αρλούμπες για την ταχυδακτυλουργική μείωση ελλειμάτων και Εκθεση ιδεών που δεν έπειθαν κανέναν όπως εκφράζονται παρακάτω:
Σε κάποιο σημεί οτης ομιλίας του αναφέρει για την αντιπολίτευση ότι " Μιλάνε για συνολική αποτυχία της δικής μας πολιτικής. Προφανώς, υπάρχουν - θέλω να το τονίσω και να το υπογραμμίσω αυτό - λάθη και αστοχίες. Για παράδειγμα, για μένα, ήταν αστοχία η οριοθέτηση της αύξησης των εσόδων κατά 8 και πλέον ποσοστιαίες μονάδες, τη στιγμή που η ύφεση ξεπερνούσε το 4,5%.". ΤΟ ΛΑΘΟΣ TOY: Προφανώς αγνοεί ή σκπίμα δεν αναφέρει ότι οι δείκτες σε πρωτογενή, δευτερογενή και τριτογενή τομέα είναι πτωτικοί χωρίς να συνδυάζει την ύφεση με το μέγα σφάλμα της ανεργίας για τους νέους ανθρώπους...
Συνεχίζει ακάθεκτος λέγοντας ότι "Ωστόσο, δεν ήταν αστοχία η αύξηση των εσόδων κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες του Α.Ε.Π. το 2010, όταν στην Ιρλανδία με μείωση 2% του Α.Ε.Π., είχαμε μείωση των εσόδων κατά 8%. Επίσης, δεν ήταν αποτυχία η μείωση του ελλείμματος κατά 14 ολόκληρα δισ. ευρώ. Όμως, η προσαρμογή σήμερα, θα ήταν πολύ μικρότερη, εάν εκείνοι που ισχυρίζονται αυτά, η κυβέρνηση δηλαδή της Ν.Δ., που επέλεξε να δραπετεύσει στους 18 μήνες, είχε πάρει μέτρα για να σταματήσει τον κατήφορο. Όταν έβλεπε ότι το έλλειμμα από το 2% του Α.Ε.Π., που είχαν ψηφίσει στον προϋπολογισμό του 2009, ανέβαινε ολοταχώς προς το 15,4%." ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΤΟΥ: Απο την μια ομιλεί για αύξηση εσόδων και απο την άλλη βλέπει διογκωμένο έλελειμα όταν παραδέχεται ότι καμία προσαρμογή δεν πέτυχε τελικά παρά τθς αλχημείες.
Δείτε τι αναφέρει για την φοροδιαφυγή όπου "μολονότι είναι γεγονός ότι τα αποτελέσματά της δεν έχουν φανεί τη στιγμή που μιλάμε.
• Έκλεισαν οι τρύπες του θεσμικού πλαισίου, από τις οποίες διαφεύγουν κυρίως οι μεγάλοι φοροφυγάδες.
• Αυστηροποιήθηκαν στο έπακρο οι ποινές και δημιουργήθηκε ο θεσμός του Οικονομικού Εισαγγελέα.
• Θεσπίσαμε το σώμα φορολογικών διαιτητών, ώστε, οι φορολογικές διαφορές να τελεσιδικούν μέσα σε έξι μήνες.
• Περιορίσαμε στο μισό τις καθυστερήσεις στην απονομή της φορολογικής δικαιοσύνης.
• Προχωρήσαμε σε πλήρη ηλεκτρονικοποίηση των συναλλαγών.
• Σήμερα, σε αντίθεση με αυτά που ισχυρίστηκαν κάποιοι για το «TAXIS», έχουμε παραλάβει δύο εκατομμύρια διακόσιες χιλιάδες δηλώσεις, όταν πέρυσι το νούμερο αυτό ήταν εννιακόσιες χιλιάδες και στο σύνολο του χρόνου δεν ήταν περισσότερο από ένα εκατομμύριο εκατό χιλιάδες.
• Δημιουργήσαμε το «ELENXIS» και πραγματοποιήθηκαν χιλιάδες διασταυρώσεις. Έχουν εισπραχθεί μόνο από τις διασταυρώσεις, οι οποίες κάθε μέρα είναι στο διαδίκτυο, πάνω από 300 εκατομμύρια ευρώ¨". ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΤΟΥ: Αυτοι που τα έφαγαν ή τα έβγαλαν στην Ελβετία που είναι άραγε όταν παραδέχεστε ότι "Εισπράχθηκε επιπλέον 1,6 δισ. από τα ληξιπρόθεσμα. -Το ΣΔΟΕ βεβαίωσε 3,4 δισ. πρόστιμα και εισπράχθηκαν από τις βεβαιώσεις του Φ.Π.Α και των παρακρατούμενων φόρων 500 εκατομμύρια ευρώ, τη στιγμή που το 2009, οι βεβαιώσεις του ΣΔΟΕ ήταν 1,2 δισ. ευρώ και οι εισπράξεις 200 εκατομμύρια ευρώ."
Η δοκιμασμένη άστοχη συνταγή απέτυχε κε Κουσελά και δικαιολογημένα είμαστε εξοργισμένοι. Αν θέλετε να είστε συμπατριώτης μας σας προκαλούμε να ζήσετε επι 1 μήνα με ένα μισθό οποιοδήποτε επαγγελματία ή συνταξιούχου της Κυπαρισσίας και ο ίδιος επί 1 μήνα με το δικό σας μισθό! Διότι απο τα καρεκλοκενταυρικά γραφεία σας είναι όλα διαφορετικά. Τολμήστε το αν δεν θέλετε να είστε ανεπιθύμητος στον τόπο σας όπως έχουν εκφράσει οι επαγγελματίες στο τοπικό Τύπο...

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη