google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Καθαρό περιβάλλον και ακτές απαιτούν οι μαθητές των Δημοτικών σχολείων

Καθαρό περιβάλλον και ακτές απαιτούν οι μαθητές των Δημοτικών σχολείων

ΣΕ καθαρισμό των ακτών προέβησαν οι μαθητές των Δημοτικών σχολείων της Τριφυλίας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στέλνοντας το μήνυμά τους για καθαρό περιβάλλον που το δανειστήκαμε απο τους γονείς μας για να το παραδώσουμε στις επόμενες γενιές, με μεγάλη συμμετοχή και την βοήθεια των εκπαιδευτικών.
Πιο αναλυτικά οι μαθητες του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κυπαρισσίας με 2 τάξεις συμμετείχαν στο καθαρισμο της βραβευμένης παραλίας Αη Λαγούδης μέχρι και την περιοχή Μαρτσέλου καθώς η παραλία θα υποδεχθεί πλήθος επισκεπτών αυτό το καλοκαίρι μαζεύοντας με την βοήθεια του δικτύου 'Mεσόγειος SOS' σακούλες με απορρίμματα. Η εκ[παιδευτικός Σταυρούλα Σκανδάλη μίλησε για την συμμετοχή ομάδων παιδιών τονίζοντας ότι 'έδωσαν το παρών περισσότερα απο 40 παιδιά τα οποία είχαν προετοιμαστεί κατάλληλα με εφοδια τα απαραίτητα σύνεργα αλλά και το ζήλο που επέδειξαν συναγωνιζόμενοι στο ποιός θα συγκεντρώσει περισσότερες σακούλες καθώς εδώ και καιρό τα παιδιά 2 τάξεων μετέχουν σε ανάλογες περιβαλλοντικές δράσεις'. Τα παιδιά μας μίλησαν για το μήνυμα που στέλνουν στους ενήλικες ζητώντας περισσότερο καθαρό περιβάλλον αλλά και πράξη στα όμορφα λόγια των μεγαλυτέρων για την προστασία του οικοσυστήματος.
Το ίδιο έκαναν οι μαθητές του Δημοτικού σχολείου Καλονερού στην φημισμένη παραλία της περιοχής η οποία απο φέτος θα διαθέτει ναυαγοσώστες φτάνοντας μέχρι τις παρυφές της ακτογραμμής. Στα Φιλιατρά βρέθηκε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Γιάννης Μερκούρης ο οποίος μαζί με τους δασκάλους των Δημοτικών βρέθηκε στην παραλία Στομίου ως αρωγός στην προσπάθεια, ενώ στους Γαργαλιάνους οι μαθητές καθάρισαν την παραλία Λαγκούβαρδου με το σχολείο της Μαραθούπολης.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη