google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Η Γεωργική υπηρεσία πρέπει να αναπτύξει δράσεις πρασίνου στο Δήμο

Η Γεωργική υπηρεσία πρέπει να αναπτύξει δράσεις πρασίνου στο Δήμο

Η φροντίδα για το πράσινο και το περιβάλλον γνωρίζουμε ότι αποτελεί μέγιστη προτεραιότητα για όλους μας και πόσο μάλλον για την Τοπική Αυτοδιοίκηση η οποία πρέπει να δίνει το θετικό παράδειγμα. Οι δράσεις που είδαμε πρόσφατα απο φορείς όπως στο Σελλεικο ποτάμι, οι καθαρισμοί παραλιών αλλά και η συλλογή φυκιών και μετατροπή τους σε λίπασμα είναι μόνο μέρος της συνολικής εικόνας. Ομως υπάρχει η Γεωργική Υπηρεσία του Δήμου μας που μπορει να προσφέρει ουσιαστικό έργο. Μας το επισήμαναν αρκετοί αναγνώστες και το μεταφέρουμε.
Μια πρόταση που νομίζω ότι μας αγγίζει είναι η Γεωργική υπηρεσία στα Φιλιατρά να αρχίσει επιτέλους να δραστηριοποιείται. Απο ότι γνωρίζουμε διαθέτει 6 γεωπόνους οι οποίοι μας φαίνεται ότι δεν έχουν πάντα γνωστικό αντικείμενο. Καλά να υπάρχει μια υπηρεσία όχι όμως να διαχειριζετια γραφειοκρατικές διαδικασίες. Η ουσία ειναι αλλού. Ετσι όπως μας είπαν φίλοι απο Κυπαρισσία, Φιλιατρά, Γαργαλιάνους κύριος σκοπός των γεωπόνων είναι μαζί με προσωπικό του Δήμου να φροντίζουν τον καλλωπισμό δέντρων, πάρκων, περιοχών φυσικού κάλλους αλλά περισσότερο να δούμε πράσινο στις πόλεις.
Στην Κυπαρισσία για παράδειγμα να δούμε περισσότερα δέντρα κοντά στην παραλιακή ζώνη, στην πλατεία που κατά τη γνώμη μας θέλει επείγουσα ανακαίνιση αλλά και με μιρκά έξοδα στην Ανω Πόλη με τη βοήθεια συλλόγων. Στα Φιλιατρά δράσεις απαιτούνται στο κέντρο της πόλης αφού απουσιάζουν χώροι πρασίνου με εξαίρεση τα...γήπεδα. Στους Γαργαλιάνους η είσοδος της πόλης μπορει να ευπρεπιστεί και να αλλάξει εικόνα για τον επισκέπτη αλλά και η πλατεία με απουσία πρασίνου έστω με παρτέρια απο λουλούδια. Μικρές παρεμβάσεις που μπορει να κάνουν την διαφορά. Τολμήστε το!

1 Σχόλια

Νεότερη Παλαιότερη