google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Τα φύκια απο τον Αη Λαγούδη μετατρέπονται σε λίπασμα

Τα φύκια απο τον Αη Λαγούδη μετατρέπονται σε λίπασμα

Η παραλία του Αη Λαγούδη φέτος βραβεύτηκε με την 'Γαλάζια Σημαία' αλλά προωτοπορεί στο τομέα της θαλάσσιας ανακύκλωσης καθώς μπορει τα φύκια να κατέκλυζαν την παραλία αλλά η συλλογή τους αυτό το 48ωρο-επιτέλους- θα είναι για καλο σκοπό.
Το καλοκαίρι είναι παρών με τα συσσωρευμένα φύκια να αποτελούν σήμα κατατεθέν για την παραλία της Κυπαρισσίας αλλά ξεκινησαν ήδη οι συλλογικές δράσεις. Αρχικά μηχανήματα του δρόμου καθαρίζουν την παραλία απο τα φύκια τα οποία συγκεντρώνονται στην βόρεια πλευρά της παραλίας προκειμένου να γίνει αποκομιδή τους σε οικοπεδική έκταση για να γίνουν..λίπασμα με την μέθοδο της ηλιοαπολύμανσης και αερόβια διαδικασία την οποία υλοποιεί ιδιωτική εταιρεία σε συνεργασία με τον πρώην Δήμο Κυπαρισσίας, καθώς η σύμβαησ μετά απο 3 χρόνια παραμένει σε ισχύ.
Ωστόσο η σχειτκή διαδικασία πρέπει να προχωρήσει σύντομα για να μην αντικρίζουν οι επισκέπτες ένα βουνό με φύκια, κοντά στο Τουριστικό Περίπτερο τα οποία συλλέχθησαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα πριν προχωρήσει η διαδικασία αποκομιδής τους.. Επειδή όμως η καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά η διαδικασία πρέπει να τρέξει πιο άμεσα πριν την εορτή της Αγίας Τριάδος....για να μην λέμε τα ίδια και τα ίδια κάθε χρόνο...

4 Σχόλια

Νεότερη Παλαιότερη