google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΜΠΑΛΑΚΙ ΤΟΥ ΥΟΥΡΓΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ

ΜΠΑΛΑΚΙ ΤΟΥ ΥΟΥΡΓΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ

ΕΝΤΑΣΗ επικράτησε για λίγο στο Δημοτικό μέγαρο Κυπαρισσίας απο τους αγανακτισμένους αυτή την φορά συμβασιούχους του Δήμου Τριφυλίας μετά τον εμπαιγμό που υποκειτια οι ίδιοι όπως αναφέρουν απο το υπουργείο Εσωτερικών και το Ελεγκτικό Συνέδριο καθώς ορισμένοι μετά την διφορούμενη ερμηνεία ενός Νομου δεν έχουν πληρωθεί 1,5 μήνα. Οι συμβασιούχοι περίπου 40 άτομα ενημέρωσαν για το θέμα τον Δήμαρχο Τριφυλίας στο γραφείο του καθώς οι αρμόδιες υπηρεσίες παιζουν την κολοκυθιά. Πιο αναλυτικά οι πρώην 3 μεγάλοι Δήμοι του Νομού είχαν υπογράψει 12μηνες συμβάσεις καθώς ο νόμος όριζε ως τότε ότι το πρόγραμμα των συμβασιουχων έληγε στις 30 Απριλίου 2011, αλλά εμφάνισε ασάφειες για την νομιμότητα των 18μηνων συμβάσεων που υπγραψαν ορισμένοι πρώην Δήμαρχοι ατομικά σε συμβασιούχους με διάρκεια απο 13 ως 18 μήνες σε ορισμένες περιπτώσεις. Τώρα το Ελεγκτικό Συνέδριο θεώρησε ότι απο τις 30/4 δεν δύναται να πληρωθούν οι συμβασιούχοι με αποτέλεσμα να είναι ξεκρέμαστοι και το μπαλάκι να εναπόκειται στους νέους Δημάρχους.
Ο κ. Κόλλιας προσπαθησε να ενημερώσει το υπουργείο Εσωτερικών χωρίς αποτέλεσμα και επίκειται επαφές για την επίλυση του ζητήμτος ώστε να ξεκαθαρίσει το νομικο πλαίσιο καθώς οι εργαζόμενοι μπορούν να προσφύγουν δικαστικά κατά των αποφάσεων καθώς οι Δήμοι αδυνατούν να βρούν κονδύλια για να πληρώσουν τους συμβασιούχους. Ετσι την Τρίτη θα γίνει συνάντηση του Δημάρχου στα Φιλιατρά με όλους τους συμβασιούχους ενημερώνοντας για την εξέλιξη της υπόθεσης καθώς οι περισσότεροι ζητούν τώρα να πληρωθούν τον ενάμισι μήνα εργασίας και να μάθουν αν ορισμένοι εξακολουθούν να εργάζονται...Για το θέμα ατό ενημερώθηκαν απο τον Δήμαρχο Τριφυλίας και ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας κ. Σαράντος Κουκούμης στο γραφείο του που ήταν παρών ώστε να μαθει απο πρώτο χέρι την κάτάσταση.

1 Σχόλια

Νεότερη Παλαιότερη