google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Μάπα...το καρπούζι για την ΕΑΣ αλλά ο Παπανδρέου γνωρίζει επιτέλους που πέφτει η Τριφυλία!

Μάπα...το καρπούζι για την ΕΑΣ αλλά ο Παπανδρέου γνωρίζει επιτέλους που πέφτει η Τριφυλία!

ΑΠΡΑΓΗ και χωρίς βραβείο έφυγε η αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της ΕΑΣ Μεσσηνίας, με επικεφαλής τον πρόεδρο Βασίλη Κοζομπόλη και το διευθυντή Δημήτρη Ραπτέα, καθώς και εκπρόσωποι άλλων συνεταιριστικών οργανώσεων της χώρας, που πήγαν στον πολυχώρο της «Αθηναΐδας» στον Κεραμεικό, αναμένοντας ότι θα βραβευθούν για τις καινοτομίες τους, αλλά έμειναν με άδεια τα χέρια. Παρουσιάστηκαν, ωστόσο, οι πρωτοποριακές δράσεις των συνεταιρισμών - την παρουσίαση για την ΕΑΣ έκανε ο γεωπόνος Κώστας Λύρης - ενώ ο υπουργός Κώστας Σκανδαλίδης εξήγγειλε ότι στο μέλλον θα καθιερωθούν κάποιες βραβεύσεις για καινοτόμες δράσεις στον αγροτικό τομέα.
Ο πρωθυπουργός για Καλαμάτα και Τριφυλία Στο δικό του χαιρετισμό, στην ημερίδα με τίτλο «Η ελληνική γεωργία καινοτομεί», ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου αναφέρθηκε και στη Μεσσηνία: «Είναι κρίμα για μια χώρα όπως η Ελλάδα, με τόσες πολλές δυνατότητες, πράγμα που αποδεικνύετε εσείς, με φυσικά πλεονεκτήματα, με άρτια καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό, να μην μπορεί να εκμεταλλεύεται όλες αυτές τις δυνατότητες, και με το παραπάνω. Έτσι, χάθηκε η αξιοπιστία της χώρας μας. Λέω πολλές φορές ότι το μεγαλύτερο έλλειμμα που είχαμε, δεν ήταν το οικονομικό, αλλά το έλλειμμα αξιοπιστίας. Δε μας πίστευαν. Μα το ίδιο δε συνέβαινε και με τα προϊόντα μας; Το είπε κάποιος στο προηγούμενο εργαστήριο, στο οποίο παραβρέθηκα - έλεγε το όνομα “Καλαμάτα”. Μα το όνομα “Καλαμάτα”, είναι η αξιοπιστία. Είναι το κύρος. Αν το χάσουμε αυτό, πώς θα πουλήσουμε το προϊόν μας; Ποιος θα αγοράσει το ελληνικό προϊόν, εάν δεν προστατεύσουμε αυτή την αξιοπιστία, αυτό το κύρος; Βεβαίως, δεν προστατεύεται με λόγια, προστατεύεται με πράξεις».Και πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου για το καρπούζι Τριφυλίας: «Το πιο πρώιμο υπαίθριο καρπούζι της Ευρώπης, στην περιοχή της Τριφυλίας, μια δουλειά συστηματική 25 ετών και με συνεργασία επιστημονική, με καινοτομία και σκληρή εργασία και, βεβαίως, και με τη βοήθεια του κράτους».

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ: Χαιρόμαστε που για πρώτη φορά ο Πρωθπουργός αναφέρθηκε στη περιοχή μας άσχετα απο το γεγονός ότι στην εκδήλωση είπαν θετικά λόγια για το Νομό μας αλλά δεν μας βράβευσαν. Φυσικά θα θέλαμε να γνωρίζουμε αν όντως έχει την θέληση να προχωρήσει στα έργα και όχι στα λόγια. Οπως και το γεγονός ότι οι παραγωγοί έχουν καταγγείλει οργανωμένο καρτέλ με τα καρπούζια απο ορισμένους επιτήδειους. Αυτά θα τα υπολογίσουν επιτέλους; Αν τώρα γνωρίζει κατά που πέφτει η Τριφυλία ήρθε η ώρα να την επισκεφθεί...και τον καλούμε....

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη