google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Οδηγίες προς πατατοπαραγωγούς της Τριφυλίας

Οδηγίες προς πατατοπαραγωγούς της Τριφυλίας

ΟΔΗΓΙΑ για την αντιμετώπιση εχθρών και ασθενειών που προκύπτουν εξαιτίας των καιρικών συνθηκών στις πατατοκαλλιέργειες της Τριφυλίας εξέδωσε η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Τριφυλίας προκειμένου να ενημερώσει τους παραγωγούς μας.
Μετά τις ζημιές που προκάλεσε ο παγετός στις καλλιέργειες της Τριφυλίας, όπως τονίζει ο Διευθυντής της υπηρεσίας κ. Παρασκευόπουλος οι παραγωγοί οφείλουν να εστιάσουν άμεσα στις πατάτες που δεν επλήγησαν ή που, έστω, δεν καταστράφηκαν εντελώς.
Ο καιρός μάλιστα το τελευταίο 24ωρο έχει βελτιωθεί και οι θερμοκρασίες έχουν ανέβει αρκετά. Αυτό που συστήνει στους παραγωγούς ο διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας, Αντώνης Παρασκευόπουλος, είναι να κάνουν ψεκασμούς με χαλκούχα ή μυκητολογικά σκευάσματα, ώστε να αντιμετωπίσουν πρωτίστως βακτηριολογικές και δευτερευόντως μυκητολογικές προσβολές. Επίσης τους συστήνει ν' ακολουθήσουν και λιπαντική αγωγή τις επόμενες μέρες, προκειμένου να φυτά να ξεκινήσουν να ολοκληρώσουν την καρπόδεση το επόμενο χρονικό διάστημα. Αναφορικά με τη γενική εικόνα στην περιοχή αναφορικά με τις ζημιές από τον πάγο, ο κ. Παρασκευόπουλος επανέλαβε ότι οι κυριότερες -ως προς το μέγεθος και την έκταση- εντοπίζονται στην καλλιέργεια της πατάτας, ενώ μικρότερες είναι στα φυλλώδη λαχανικά και τα θερμοκήπια. Εν τω μεταξύ, φαίνεται τελικά ότι η καλλιέργεια του καρπουζιού δεν υπέστη σοβαρές ζημιές.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη