google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Ομόφωνο ψήφισμα με Επιτροπή για το Πρωτοδικείο Τριφυλίας αποφάσισε το Δ.Σ.

Ομόφωνο ψήφισμα με Επιτροπή για το Πρωτοδικείο Τριφυλίας αποφάσισε το Δ.Σ.

ΚΥΡΙΑΡΧΗΣΑΝ τα θέματα της εκτός ημερήσιας διάταξης στο πρώτο Δ.Σ. Τριφυλίας το οποίο ανακοίνωσε ψηφίσματα γα τα καυτά ζητήματα που απασχολούν τις τοπικές μας κοινωνίες.
Το πρώτο ομόφωνο ψήφισμα αφορούσε την υποβάθμιση του πρωτοδικείου Τριφυλίας με την απόσπαση της Ειρηνοδίκου απο τους Γαργαλιάνους η οποία εκρεμμεί για τις επόμενες ημέρες όπου αποφασίστηκε να συσταθεί 5μελής επιτροπής με τα μέλη του Προεδρείου τυο Δικηγορικύ Συλλόγου Κυπαρισσίας που έχει αποφασίσει ήδη αποχή διαρκείας με αφορμή την αφαίρεση της ειρηνοδίκου.
Ο Δήμαρχος κ. Κόλλιας στην εισήγησή του τόνισε ότι το Δ.Σ. επικοινώνησε με φορείς για τα Ειρηνοδικεία με αφορμή δημοσιεύματα αλλά και κινητοποιήσεις και εξήγησε ότι 'για τον λόγο αυτό εκδόθηκε άμεσα ανακοίνωση με την οποία τασσόματε αλληλέγγυοι με τον Δικηγορικό Σύλλογο και επιθυμούμε μάλιστα συνεργασίαμε τους όμορους Καλλικρατικούς Δήμους για το θέμα αυτό'.
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ .Αιμιλιανός Σεκλός ανέφερε ότι η μετάθεση δεν έχει ακόμα υλοποιηθεί με παρεμβάσεις απο τον Αρειο Πάγο ως τον Γ.Γ. του υπουργείου Δικαιοσύνης οι οποίες δεν τελεσφόρησαν, αναλύοντας παράλληλα το θέμα του φόρτου εργασίας του Ειρηνοδικείου που απασχολείται η Ειρηνοδίκης αλλά κυρίως την μη ταχύτατη απονομή δικαιοσύνης, ζητώντας τον συντονισμό των ενεργειών σε πολιτικό επίπεδο καθώς οι υποθέσεις που εξετάζονται είναι αρκετές σε επίπεδο προανάκρισης, κατοίκον έρευνες και συγκέντρωση στοιχείων για τις δικογραφίες.
Ο Δημ. Σωτηρόπουλος είπε ότι συμφωνεί αλλά διερωτήθηκε πως φτάσαμε στο παρά πέντε μαζί με το αίτημα για τα κλειστά επαγγέλματα θεωρώντας ότι έτσι αποδυναμώνεται το αίτημα αλλά πήρε απάντησε απο τον κ.Σεκλό για το αίτημα του Συλλόγου που εκρεμμει μήνες. Ο κ. Σαρ. Κουκούμης εκτίμησε ότι απαιτείται συντονισμός δράσης από όλους με πρώτο το Δήμο αφού υλοποιούνται οι τακτικές του Μνημονίου και τώρα ήρθε η σειρά της Δικαιοσύνης να πληγεί υλοποιώντας αντικοινωνικές πρακτικές στο έπακρο...
Ακολούθησαν τοποθετήσεις απο τον κ. Πετρόπουλο και Π. Τσίγγανο αναλύοντας στοιχεία που αφορούν την περιφέρεια του Πρωτοδικείου με τα 6 Ειρηνοδικεία τα οποία εξυπηρετούν 4 Καλλικρατικούς Δήμους και συνολικά περισσότερους από 40.000 πολίτες, ενώ ο Ζαχαρίας Κανελλόπουλος υποστήριξε ότι ο Καλλικράτης θα εφαρμοστεί παντού και θα σαρώσει κρίσιμους τομείς υγείας, Παιδείας και Δικαιοσύνης.
Τελικά αποφασίστηκε όπως συγκροτηθεί 5μελής επιτροπή με το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου για τις ενέργειες που απαιτούνται με ψήφισμα και παραστάσεις σε φορείς.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη