google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Ο Βιολογικός καθαρισμός τίθεται σε δοκιμαστική λειτουργία σύντομα...

Ο Βιολογικός καθαρισμός τίθεται σε δοκιμαστική λειτουργία σύντομα...

ΤΙΣ τελευταίες εξελίξεις στο θέμα του Βιολογικού Καθαρισμού της Κυπαρισσίας ανέλυσε ο Αντιδήμαρχος Τριφυλίας Γιώργος Σαμπαζιώτης κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής που συνεδρίασε πρόσφατα.
Σχετικά με το μεγάλο έργο τόνισε ότι οι εγκαταστάσεις έχουν σχεδόν αποπεαρατωθεί προτείνοντας να υπάρξει ξενάγηση των μελών της Επιτροπής αλλά και του Δημοτικού Συμβουλίου το επόμενο χρονικό διάστημα καθώς εκτίμησε ότι η δοκιμαστική του λειτουργία θα ξεκινήσει σε 2 μήνες περίπου, με την συμβατική υποχρέωση της εταιρείας να λειτουργήσει τον Βιολογικό για 12 μήνες με δικούς της πόρους όπως προβλέπονται απο την σύμβαση κατασκευής.
Επανέλαβε ότι ο Βιολογικός καθαρισμός είναι σύγχρονος, με προηγμένα συστήματα ελέγχου αλλά και δυνατότητα επέκτασης για κάλυψη πληθυσμιακά όλης της περιοχής αλλά και παρλαιακές ζώνες του Κυπαρισσιακού Κόπου στα όρια του Δήμου, εκτιμώντας ότι είναι μοναδικός στην Πελοπόννησο λόγω της πρόσφατης τεχνολογίας του με κλειστές δεξαμενές, αλλά και ότι οικονομοτεχνικά έχει όλες τις δυνατότητες επιτυχίας. Καταληκτικά υπογράμμισε ότι απομένει να ολοκληρωθεί μόνο η κατασκευή του ανλιοστασίου ενώ ο Δήμος είναι σε διαπραγματεύσεις για την τοποθέτηση φωτοβολταικών συστημάτων στις ταράτσες των κτιρίων συνολικής ισχύος 200ΚW, όπου ουσιαστικά θα παράγει ενέργεια για την λειτουργία του αλλά και θα αποδίδει ενέργεια στην ΔΕΗ απο την οποία θα έχει και έσοδα πολλαπλάσιο της κατανάλωσης των εγκαταστάσεων.

1 Σχόλια

Νεότερη Παλαιότερη