google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Μέρα Θείας Φώτισης στο λιμάνι της 'Αρκαδιάς'...

Μέρα Θείας Φώτισης στο λιμάνι της 'Αρκαδιάς'...

ΜΕ ηλιόλουστο καιρό και ενωτικό κλίμα γιορτάστηκε και φέτος στην 'Αρκαδιά' η τελετή καθαγιασμού των υδάτων στο λιμενοβραχίονα με πολυπληθή συμμετοχή δημοτών, επισκεπτών αλλά και επισήμων. Ο Μητροπολίτης Τριφυλίας- Ολυμπίας κ. Χρυσόστομος που τέλεσε τον Καθαγιασμό στο μήνυμά του εστίασε στην φωτεινή διδασκαλία του Ευαγγελίου κυρίως σε ότι αφορά την ουσιαστική κάθαρση σώματος και πνεύματος με Θεία φώτιση σε όλους που προσφέρει απλόχερα το Αγιο Πνεύμα. Δεν παρέλειψε ωστόσο να αναφερθεί στις κρίσιμες στιγμές που βιώνουν οι πολίτες εν μέσω οικονομικής κρίσης επιζητώνας την Χάρη του Κυρίου για να λάβουμε τις σωστές αποφάσεις.
Με τα πλοιάρια στο λιμάνι και την ακολουθία που έψαλαν μεταξύ άλλων κλήρος και λαός- ψάλτης ήταν και ο Αντιδήμαρχος Κυπαρισσίας κ. Σαμπαζιώτης όπως χρόνια τώρα- το Εν Ιορδάνη Βαπτιζομένου Σου Κύριε...ακολούθησε η ρίψη του Τιμίου σταυρού στο λιμάνι καθώς βούτηξαν στα παγωμένα νερά κολυμβητές και αθλητές του Ναυταθλητικού Ομίλου.
Το Τίμιο Ξύλο έφερε στον Μητροπολίτη κ. Χρυσόστομο, ο αθλητής Χρήστος Παναγιωτόπουλος ο οποίος δέχθηκε τις ευχές όλων με την γενναία προσπάθειά του όχι μόνο να τηρήσει το έθιμο αλλά και να δώσει το παράδειγμα σε ολους. Αργότερα ο Μητροπολίτης του δώρισε συμβολικά ένα χρυσό σταυρό με την ευχή να είναι υγιής με δύναμη Χριστού για την πορεία του στη ζωή αλλά και αναμνηστικά δώρα αγάπης στους κολυμβητές που μετείχαν. Στις εορσταστικές εκδηλώσεις παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Κώστας Κόλλιας, οι Αντιδήμαρχοι κ. Γιώργος Σαμπαζιώτης, Παν. Τσίγγανος, Γιάνν. Φιλντίσης, δημοτικοί σύμβουλοι, ο βουλευτής κ. Οδυσσέας Βουδούρης, ο Περιφερειακός σύμβουλος Μεσσηνίας κ. Γιώργος Μπακούρος, μαζί με εκπρόσωπους των τοπικών αρχών και φορέων.
Ευχαριστούμε το www.kyparissianews.gr για τη φωτό που μας έστειλε...

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη