google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Ομόφωνο ψήφισμα απο το Δ.Σ. Τριφυλίας για την επιχειρούμενη κατάργηση 3 Δ.Ο.Υ

Ομόφωνο ψήφισμα απο το Δ.Σ. Τριφυλίας για την επιχειρούμενη κατάργηση 3 Δ.Ο.Υ

ΑΛΛΟ ένα ψήφισμα για ένα καυτό ζήτημα που απασχολεί τον Δήμο Τριφυλίας συζητήθηκε στο οικείο Δ.Σ. για τις επικείμενες καταργήσεις Δ.Ο.Υ. σε περιοχές του Δήμου Τριφυλίας όπου έγιναν αρκετές συζητήσεις και παρατέθηκαν στοιχέια που αφορούν τόσο την δραστηριότητά τους αλλά και την εξυπηρέτηση του πολίτη.
Ο Δήμαρχος Κώστας Κόλλιας τόνισε ότι αν ισχύσει η πρόταση που υποβλήθηκε στη Κυβέρνηση 'θα εξουδετερωθούν οι 3 Εφορίες με τραγικές αλλά και τεράστιες συνέπειες στον κοινωνικό ιστό του τόπου' προτείνοντας άμεση πολιτική παρέμβαση με την έκδοση Ψηφίσματος στο Υπουργείο Οικονομικών με βάση τα στατιστικά στοιχεία πέρα απο τα κοινωνικά χαρακτηριστικά που αφορούν τις εν λόγω υπηρεσίες. αλλά και την εκτίμηση ότι αν καταργηθούν οι 3 Εφορίες θα υπάρξει πρόβλημα με το προσωπικό που υπηρετεί σε αυτές. Τελικά αποφασίστηκε η έκδοση ομόφωνου ψηφίσματος με πρόταση του Δημάρχου κ. Κόλλια σύμφωνα με το οποίο ο Δήμος τάσσεται υπέρ της παραμονής των 3 ΔΟΥ για κοινωνικούς και γεωγραφικούς λόγους. Ακολούθησαν ανάλογες τοποθετήσεις δημοτικών συμβούλων.
Ο Δήμαρχος αναλύοντας το θέμα υποστήριξε ότι συμβαίνει οτι έγινε με την Διεύθυνση Γεωργίας ζητώντας να υπάρξει ουσιαστική αντίσταση λόγω του όγκου των συναλλασομένων με την υπηρεσία.
Ο κ. Μπακούρος ζήτησε την διατήρηση όλων των ΔΟΥ και ιδίως των Γαργαλιάνων σε περίπτωση που μείνει μια κεντρική υπηρεσία, ενώ ο κ. Σωτηρόπουλος απο την μείζονα μειοψηφία ανέλυσε την ηλεκτρονική προσέγγιση Κράτους- Πολίτη αναρωτώμενος αν τελικά υπάρξει 1 κεντρική ΔΟΥ και παραμείνουν οι υπόλοιπες των Φιλιατρών και Γαργαλιάνων για τοπική εξυπηρέτηση, ενώ σύμβουλοι έθεσαν προβληματισμό για το προσωπικό που υπηρετει σήμερα στις Εφορίες.
Ο Σαράντος Κουκούμης απο την ελλάσον μειοψηφία εκτίμησε ότι 'επαληθεύεται η πρόβλεψή του ότι με το καλημέρα του Καλλικράτη έρχονται καταργήσεις υπηρεσιών' εκτιμώντας ότι στα πλαίσια του Μνημονίου συρικνώνεται ο δημόσιος τομέας και το Κράτος, υπογραμμίζοντας ότι οι υπηρεσιες πρέπει να στελεχωθούν και όχι να καταργηθούν.
Ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. και Προιστάμενος της ΔΟΥ Κυπαρισσίας κ. Γιάννης Κατσαργύρης συμπλήρωσε ότι αυτό που απομένει μετά απο επαφές με συναδέλφους του είναι ότι θα παραμείνει μόνο μια ΔΟΥ ανά Καλλικρατικό Δήμο και προετοιμάζοντας σημαντικές αλλαγές με το φορολογικό νομοσχέδιο όπου θα δημιουργηθούν Φορολογικά Κέντρα εξυπηρέτησης Πολιτών στο πρότυπο των ΚΕΠ.
ΤΕΛΙΚΑ εκδόθηκε ομόφωνο ψήφισμα αποδεχόμενο το Σώμα την πρόταση του Δημάρχου για την παραμονή των 3 Δ.Ο.Υ για κοινωνικούς και γεωγραφικούς λόγους συντάσσοντας το ψήφισμα διαμαρτυρίας. Η φωτό είναι απο το www.kyparissianews.gr που μας την παραχώρησε....

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη