google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Συνεργασία στο νέο Οργανισμό Αθλησης-Νεολαίας Τριφυλίας ειδαν οι εκπρόσωποι αθλητικών συλλόγων

Συνεργασία στο νέο Οργανισμό Αθλησης-Νεολαίας Τριφυλίας ειδαν οι εκπρόσωποι αθλητικών συλλόγων

Η οργάνωση, η δημιουργία Οργανισμού Αθλητισμού και Νεολαίας Τριφυλίας, ο εθελοντισμός αλλά και η διεκδίκηση όσων αναλογούν σε κάθε περιοχή του νέου Δήμου, ήταν τα κυριότερα συμπεράσματα της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δ.Σ. Κυπαρισσίας, με πρωτοβουλία του νέου Δημάρχου Τριφυλίας κ. Κώστα Κόλλια, παρουσία των κ. Σαμπαζιώτη και Π. Σουρέτη αλλά και Θεόδωρου Δεληγιάννη ως εκπροσώπους του νέου Δημάρχου στον αθλητισμό, με τα Αθλητικά Σωματεία του νέου Δήμου. Οπως τονίστηκε το άτυπο όργανο που συστάθηκε θα συνεδριάζει τόσο με την νομική μορφή του Οργανισμού όσο και με συναντήσεις τουλάχιστον 1 με 2 φορές τον χρόνο ώστε να γίνεται και η αποτίμηση των ενεργειών που απαιτούνται.
Βάρος στην σημερινή πραγματικότητα αλλά και το σχεδιασμό έριξαν εκπρόσωποι φορέων οι οποίοι εκτός απο το καθιερωμένο αίτημα για ετήσια επιχορήγηση, εστιάστηκε στο κομμάτι των υποδομών. Ο Βασίλης Παπαθεοδοσίου απο το Σύλλογο της Εράνης εστίασε στους ανοικτούς αθλητικούς χώρους αλλά και στην ένταξη των μεταναστών στην αθλητική διαδικασία οπως εξάλλου προβλέπει και ο 'Καλλικράτης' με διάφορες μορφές. Η εκπρόσωπος του 'Δίωνα' κα Σοφία Πανοπούλου επέμεινε στην ενίσχυση των σημερινών υποδομών όπως το Κλειστό Γυμναστήριο όπου ζήτησε να υπάρξει ένας μικρός στεγασμένος χώρος μεταξύ εσωτερικού και εξωτερικού χωρισματος του Κλειστού, που με ελάχιστο ποσό μπορει να αξιοποιηθεί για αθλήματα.
Πάντως ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στην απουσία χώρων άθλησης στίβου παρότι υπάρχουν θέσεις για δημιουργία αθλημάτων στο γήπεδο Κυπαρισσίας, στο χορτάρι των Φιλιατρών και στο Δημοτικό στάδιο Γαργαλιάνων. Οι εκπρόσωποι του Τέλλου Άγρα, της Α.Ε. Γαργαλιάνων και του Συλλόγου Μιλτιάδης Πύργου αναφέρθηκαν στην ενίσχυση των γηπέδων ώστε να μην παραμεινουν στην αφάνεια, ενώ εξειδίκευσαν σε προτάσεις για κερκίδες, φωτισμό και ρουχισμό. Οι ποδοσφαιρικοί σύλλογοι αντιμετωπίζουν μεγάλα έξοδα ως γνωστόν και πολλές στηρίζονται σε ιδίους πόρους για να ανταπεξέλθουν.
ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΥΝ ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΤΗΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ
Ο εκπρόσωπος του Παντριφυλιακού Καλονερού που αποτελει μοναδικό σωματείο στο Δήμο Αυλώνος υπογράμμισε την δουλειά που έχει υλοποιηθει σε ατομικό επίπεδο και στην 25ετή αθλητική και κοινωνική δράση του Συλλόγου, ενώ εστίασε στην δημοπράτηση της Προγραμματικής σύμβασης που έχει ψηφιστεί και υπογραφεί μεταξύ Νομαρχίας Μεσσηνίας, Δήμου Αυλώνος και Περιφέρειας Πελοποννήσου για κατασκευή Αθλητικού Κέντρου στο γήπεδο της Ελαίας, καθώς υπήρξε πέρσι εξασφαλισμένη αρχική χρηματοδότηση απο το υπουργείο Πολιτισμού.
Ο Πρόεδρος του Α.Ο Κυπαρισσίας κ. Τσάγκος ζήτησε ενεργοποίηση του Δημου για ενίσχυση μετά την δημιουργια πολυσσυλεκτικού σχήματος στην ομάδα, ζητώντας μόνο να ολοκληρωθούν οι υποδομές και βελτιώσεις αποδυτηρίων και κερκίδων στο υπάρχον γήπεδο. Το ίδιο περίπου ζήτησε και η εκπρόσωπος του Ηρακλή Κυπαρισσίας, ενώ ο Πρόεδρος του ΑΓΣ Ταεκβοντό Κυπαρισσίας κ. Αλεξοπουλος αναφέρθηκε στην 22ετή πορεία του Συλλόγου, ζητώντας να υπάρξει πρόβλεψη για αγώνες και προπονήσεις στο Κλειστό Γυμναστήριο απο την αγωνιστική ομάδα η οποία συμμετέχει σε Πανελλήνια Πρωταθλήματα κάθε χρόνο και τα έξοδα καλυπτονται απο ιδίους πόρους αρκετές φορές.
Ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Κόλλιας τόνισε ότι έγινε η καταγραφή των προβλημάτων επισημαίνοντας ότι θα διεκδικηθούν πόροι αλλά και ενεργοποίηση εθελοντισμού στο χώρο μέσα στα πλαίσια βελτιωσης των υποδομών, ενώ εξήγησε ότι ο Οργανισμός που θα συσταθεί θα έχει μέλη της και εκπροσώπους Συλλόγων. Ο Δήμαρχος Κυπαρισσίας Γιώργος Σαμπαζιώτης απαρίθμησε τις ενέργειες που υλοποίησε η Δημοτική αρχή παρά την πετσκομμένη ΣΑΤΑ που ουσιαστικά έφραξε τον δρόμο για υλοπίηση έργων όπως το γήπεδο Beach Volley, στην ουσιαστική αναβάθμιση των αθλητικών χώρων αλλά και στην συνεργασια όλων των συλλόγων με πυραμιδική υνένωση χωρίς να χάσουν την αυτοτέλειά τους. Σκοπός όπως κατέληξε είναι να μειωθούν τα έξοδα και να συνεργάζονται ομάδες ιδίας κατηγορίας ώστε αν οι συνθήκες ωριμάσουν στο μέλλον να δουλέψουν ενωτικά.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη