google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Ξεσήκωσε το κοινό το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών

Ξεσήκωσε το κοινό το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών

Ο Δήμος Κυπαρισσίας σε συνεργασία με το Μ.Ε.Σ.Κ. διοργάνωσαν και φέτος με εξαιρετική επιτυχία το Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών το Σάββατο 4-9-2010 στις 8.30 μ.μ. στην κεντρική πλατεία της Κυπαρισσίας.
Μια πολυτισμική προσπάθεια που ξεκίνησε τα τελευταία 3 χρόνια με κοινό σημείο αναφοράς την καλλιέργεια της πολιτιστικής κουλτούρας αλλά και των εθίμων κάθε χώρας με έμφαση το Βαλκανικό στοιχείο. Η μεγάλη επιτυχία του Φεστιβάλ οφείλεται στην προεργασία που είχε συντελεεστεί εδώ και μήνες καθώς στην Κυπαρισσία φιλοξενήθηκαν αυτό το τριήμερο περίπου 200 άτομα. Στο Φεστιβάλ συμμετείχαν συγκροτήματα από το Μαυροβούνιο, την Τουρκία και την Ελλάδα (Άστρος, Ημαθία, Καστοριά, Πεύκη, Κυπαρισσία). Τα ελληνικά αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα παρουσίασαν Μακεδονικούς χορούς, καλαματιανό, συρτό αλλά και χορούς απο συγκεκριμένες περιοχές της χώρας με την άψογη ερμηνεία των μουσικών.
Ουσιαστικά, η εκδήλωση εκκίνησε με τον Εκπολιτιστικό Μορφωτικό Σύλλογο Κυψέλης Ημαθίας «Η Μέλισσα», θα ακολουθήσει ο Μουσικοφιλολογικός Σύλλογος Καστοριάς «Αρμονία», ο Σύλλογος Μαυροβουνίου “Stefan Mitrov Ljubisa”, ο Σύλλογος της Τουρκίας “Cancaya Belediyesi Hoy Tur”, ο Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Πεύκης, ο Σύλλογος Ελληνικών Χορών και Εθνογραφικών Ερευνών Αστρους «Ο Θυρεάτης» και ολοκλήρωσε ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Κυπαρισσίας.
Ενδιαφέρον είχαν αποσπώντας πολλά χειροκροτήματα τα συγκροτήματα απο το Μαυροβούνιο που άφησαν άρτιες εντυπώσεις με τον συγχρονισμό των κινήσεών τους αλλά και το πάθος που διακρίναμε στους χορούς της όμορφης Βαλκανικής χώρας δένοντας αρμονικά το στοιχείο διεπαφής των λαών. Για πρώτη φορά στην πόλη φιλοξενήθηκαν και συγκροτήματα απο την Τουρκία ως δέσιμο πολιτιστικών ανταλλαγών των λαών καθώς όπως πληροφορηθήκαμε θα υπάρξει ανάλογη παρουσία εγχώριων χορευτικών τμημάτων στην γειτονική χώρα. Το Φεστιβάλ παρακολούθησαν πάντως όλη την ώρα και οι αυτοδιοικητικοί παράγοντες όπως ο Δήμαρχος Κυπαρισσίας κ. Γιώργος Σαμπαζιώτης, οι Αντιδήμαρχοι κ. Παν. Φωτεινόπουλος και Γρ. Γκότσης, η Πρόεδρος του Δ.Σ. κα Γιάννα Κωνσταντέλου αλλά και οι επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας κ. Σωτήρης Τσίγγανος που έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για το πρωτοποριακό αυτό εγχείρημα.

1 Σχόλια

Νεότερη Παλαιότερη